Srđan Puhalo

Srđan Puhalo je rođen 1972. godine u Foči, jer u Kalinoviku nije bilo porodilišta.Odrastao je u Kalinoviku uz pomoć roditelja, mnogobrojne familije i "Politikinog zabavnika". Čuvajući krave kod babe Radojke shvatio je da je život veoma težak, pogotovo u Kalinoviku. Do četrnaeste godine bio je učesnik dvije omladinske radne akcije, posjetio koncentracione logore Jasenovac i redovno se takmičio u "Titovim stazama revolucije", što je ostavilo neizmjerni trag na njegovoj krhkoj ličnosti. Srednju školu završio je u Sarajevu, a psihologiju je diplomirao u Beogradu. Iluzije je izgubio prilično rano, a nevinost dosta kasno. Preživio je dva rata, kao i veliku inflaciju u Srbiji, a onda je došao da živi u Banjaluku. Magistrirao je psihologiju u Banjaluci, a doktorirao u Sarajevu. Dobar je otac dvoje djece, a loš muž jedne žene. Nije nosilac nijednog ordena, ali zato ga krase mnogi epiteti kao što su soroševac, nevladinac, strani plaćenik, antisrbin, autošovinista, Bakirov Srbin. Mašta da postane profesor na Fakultetu političkih nauka u Banjaluci. Ima mnogo problema sa pravopisom, stranim jezicima, potencijom i holesterolom.

Srđan Puhalo

Dobro vam došli, vidimo se 26. maja u Beogradu

Beograđani i Beograđanke,

Sram  vas i stid bilo, nikakvi ste Srbi i Srpkinje.

Obraćam vam se u u ime svih Srba iz Republike Srpske koji će u petak 26. maja manje ili više organizovano iz Prijedora, Banjaluke, Teslića, Doboja, Modriče, Brčkog, Bijeljine, Zvornika, Istočnog Sarajeva, Foče, Trebinja, doći u Beograd da podrže našeg zemljaka a vašeg predsjednika Aleksandra Vučića.

U trenutku kada se brani Kosovo, kada treba da uspostavimo parlamentarnu većinu u Crnoj Gori, kada Republika Srpska srlja u dužničko ropstvo, Rusija zauzima Bahmut, a sjetva kasni zbog kiša, vi ste našli da se šetate u krugu dvojke i blokirate grad.

Imate privilegiju da živite u Srbiji, da vama vlada Srbin, da pričate srpski, da pišete ćirilicom, imate predstavnika na Eurosongu, Patrijaršiju, TC Ušće i Galeriju, Zadrugu, Crvenu zvezdu i Partizan i vi ste nezadovoljni.

Šta bre hoćete više?!!

Napadate nam patrijarha, zbog rodno senzitivnog jezika, kao da će vam biti bolje sa psihologinjama, pilotkinjama, hirurginjama o ostalim gloginjama. Da nije nas iz Republike Srpske, Porfirije ne bi znao šta znači bezgranična ljubav, poštovanje i konzervativizam.

Uzeli ste nam  Vučića i to vam je malo, a vi bi i Dodika.  E, neće moći.

Dali smo vam i Romanu i Borisa Režaka i vi ste im upropastili karijere. Toliko ste nisko pali da vam Dino Merlin tri puta puni Arenu.

Imate Cecu za majku, a Željka Mitrovića kao prosvetitelja i opet ne valja.

Ne valja vam ni Baja Mali Knindža kad svira na Tašu, a nije vam smetalo kad je svirao u SPENS-u.

Ne valja vam ni Beograd na vodi, jer vam kvari pogled na zapad, jebo vas zapad.

Udomili ste sve naše ratne zločince i opet vam nije pravo.

Što bi reako naš narod „lošem kurcu, svaka dlaka smeta.“

Zato mi u petak i dolazimo dragi Beograđani i Beograđanke, da Srbiju odbranimo od vas. samih.

Vi ste nama pomagali svim kalibrima 90-ih i mi to ne zaboravljamo.

Samo ovaj put nećemo doći traktorima, već autobusima sa pet zvezdica.

Doći ćemo da vam objasnimo kako je živjeti sa Bošnjacima tj. muslimanima, a nemati naftu. Kako je živjeti sa Hrvatima a satima čekati na granici da uđeš u EU. Kako je to kad te nazovu Bosancem čim pređeš granicu Republike Srpske. Kako je to kad naše heroje nazivaju ratnim zločincima. Kako je to kada ne navijaš za sopstvenu zemlju u fudbalu, košarci ili bilo kom drugom sportu. Kako je to kad ti je srce na istoku, a djeca na zapadu. Kako je čekati Veliku Srbiju, dok izumireš.

Doći ćemo da vidimo našu djecu koja tu studiraju i nikada se neće vratiti u Republiku Srpsku.

Mi želimo da naša djeca žive u Srbiji, koja će biti kao Republika Srpska.

Dobronamjerno ćemo vam ukazati gdje griješite, da vam pokažemo pravi put, kao stariji brat ili sestra, da vam razbijemo zablude o zapadu, jer mi smo za vas zapad.

Posle ćete i vi nama pomoći da nađemo mjesta gdje su nam parkirani autobusi.

Naš put je zajednički, pravoslavlje, svetosavlje, sabornost i homofobija.

I nećemo doći sami, doći ćemo sa našim političkim liderima koji se svaki dan bore da sjebu državu u kojoj žive. Doći ćemo sa našim vođama kojima je Vučić uzor i koji bi sve dali da mogu da vladaju kao on. Doćiće i vlast i opozicija iako svakodnevno jedni drugima govore da su kriminalci, izdajnici, hohštapleri, bolesnici....

Doći ćemo jer mi Srbiju više volimo od vas, a Srbija će nas dočekati otvorenog Balkana, za koji svi navijamo.

Ješćemo sendviče i piti sokove iz tetrapaka, ali to je najmanje što možemo da uradimo za našu Srbijicu.

P.S. Dragi Beograđani i Beograđanke, braćo i sestre, nemoj kome na pamet da padne da blokira autoput, jebaćemo vam mater.

 

Preuzeto sa blogger.ba

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog