Srđan Puhalo

Srđan Puhalo je rođen 1972. godine u Foči, jer u Kalinoviku nije bilo porodilišta.Odrastao je u Kalinoviku uz pomoć roditelja, mnogobrojne familije i "Politikinog zabavnika". Čuvajući krave kod babe Radojke shvatio je da je život veoma težak, pogotovo u Kalinoviku. Do četrnaeste godine bio je učesnik dvije omladinske radne akcije, posjetio koncentracione logore Jasenovac i redovno se takmičio u "Titovim stazama revolucije", što je ostavilo neizmjerni trag na njegovoj krhkoj ličnosti. Srednju školu završio je u Sarajevu, a psihologiju je diplomirao u Beogradu. Iluzije je izgubio prilično rano, a nevinost dosta kasno. Preživio je dva rata, kao i veliku inflaciju u Srbiji, a onda je došao da živi u Banjaluku. Magistrirao je psihologiju u Banjaluci, a doktorirao u Sarajevu. Dobar je otac dvoje djece, a loš muž jedne žene. Nije nosilac nijednog ordena, ali zato ga krase mnogi epiteti kao što su soroševac, nevladinac, strani plaćenik, antisrbin, autošovinista, Bakirov Srbin. Mašta da postane profesor na Fakultetu političkih nauka u Banjaluci. Ima mnogo problema sa pravopisom, stranim jezicima, potencijom i holesterolom.

Srđan Puhalo

Boli nas ona stvar što smo najjadniji u Evropi

Nekako ispod radara je prošla informacija od prije neki dan da Bosna i Hercegovina zauzima 20. mjesto, od 157 zemalja, na skali najjadnijih država.

Ispred nas su Zimbabve, Venecuela, Sirija, Liban, Argentina, Jemen, Ukrajina, Kuba, Turska, Šri Lanka, Haiti, Angola, Tonga, Gana, Južna Afrika i Surinam.

Što se tiče komšija Crnoj Gori je pripalo 34. mjesto, Sjeverna Makedonija je 39., Srbija 54., Albanija 97., Hrvatska 98., te Slovenija 118. Rangiranje bijede je zasnovano na algoritmu koji ocjenjuje svaku državu na osnovu njihove nezaposlenosti, inflacije, kamatnih stopa i rasta BDP-a.

Objektivno, jadni smo, ali kao što vidite možemo biti još jadniji. Subjektivno smo veoma zadovoljni životom, jer smo konstitutivni. Da smo nesrećni mi bi nešto mijenjali, posebno su srećni Hrvati i Srbi oni baš ništa ne žele da promijene.

Sreća je subjektivna stvar, to će vam reći svaki psiholog, jer drugačije ne možete objasniti ovoliki sabur stanovnika Bosne i Hercegovine. Živi smo, više ili manje zdravi i ne puca se, šta čovjek može više da poželi. Poguramo li tu sreću alkoholom, antidepresivima i lakim drogama, ovakvi objektivni pokazatelji postaju potpuno besmisleni.

A pogledajmo još neke objektivne podatke.

Na Indeksu percepcije korupcije stojimo takođe „dobro“ i u 2022. godini Bosna i Hercegovina se nalazi na 34. mjestu i opet smo najgori u regionu. Albanija i Srbija se nalaze na 36.mjestu, Sjeverna Makedonija zauzima 40. poziciju, dok je Kosovo 41. Crna Gora zauzima 45. mjesto, Hrvatska 50., a Slovenija 56.

Kada pogledamo Indeks vladavine prava opet smo među „najboljima“ u regionu. Bosna i Hercegovina zauzima 70. poziciju, dok je Srbija još niže na 83. mjestu. Ispred nas su Slovenija (31) pozicija, Hrvatska (47), a onda Kosovo (57), a slijede Sjeverna Makedonija (63). Analizirano je 140 zemalja.

Kao što vidimo jadni smo, korumpirani i obespravljeni, ali i dalje nepokolebljivi i istrajni u svojoj gluposti i konstitutivnosti.

Ipak nije sve tako crno.

Na skali veličine i debljine one stvari tu dosta dobro stojimo. Bosna i Hercegovina smjestila se na 25. mjesto, s prosječnom dužinom penisa od 15,3 i obimom od 12,1 centimetara, slijede stanovnici Srbije na 34. mjestu sa prosječnom veličinom penisa od 14,8 centimetara, dok je obim 12,7. Hrvati su na 35. mjestu sa prosječnom dužinom od 14,8 centimetara i obimom 13.

Ipak izgleda nije sve u onoj stvari, za bolji život su potrebna malo veća mu…

 

Preuzeto sa blogger.ba

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog