Srđan Puhalo

Srđan Puhalo je rođen 1972. godine u Foči, jer u Kalinoviku nije bilo porodilišta.Odrastao je u Kalinoviku uz pomoć roditelja, mnogobrojne familije i "Politikinog zabavnika". Čuvajući krave kod babe Radojke shvatio je da je život veoma težak, pogotovo u Kalinoviku. Do četrnaeste godine bio je učesnik dvije omladinske radne akcije, posjetio koncentracione logore Jasenovac i redovno se takmičio u "Titovim stazama revolucije", što je ostavilo neizmjerni trag na njegovoj krhkoj ličnosti. Srednju školu završio je u Sarajevu, a psihologiju je diplomirao u Beogradu. Iluzije je izgubio prilično rano, a nevinost dosta kasno. Preživio je dva rata, kao i veliku inflaciju u Srbiji, a onda je došao da živi u Banjaluku. Magistrirao je psihologiju u Banjaluci, a doktorirao u Sarajevu. Dobar je otac dvoje djece, a loš muž jedne žene. Nije nosilac nijednog ordena, ali zato ga krase mnogi epiteti kao što su soroševac, nevladinac, strani plaćenik, antisrbin, autošovinista, Bakirov Srbin. Mašta da postane profesor na Fakultetu političkih nauka u Banjaluci. Ima mnogo problema sa pravopisom, stranim jezicima, potencijom i holesterolom.

Srđan Puhalo

Socijaldemokratija traži muda

Danas je na Palama održan skup pod sloganom "I mi smo porodica Milorada Dodika" sa kojeg je poslata poruka sabornosti i jedinstva, a vrši se i potpisivanje peticije s ciljem podrške predsjedniku Republike Srpske, njegovoj porodici, institucijama Srpske koje su u prethodnom periodu bile na udaru stranog faktora.

To je ovjekovječeno jednom grupnom, da ne kažem masovnom, fotografijom ekipe paljanskih socijaldemokrata.

Na prvi pogled ništa neuobičajeno ne vidimo na ovoj slici, gomila manje ili više sređenih ljudi koji drže transparent napisan ćirilicom na kojem piše da podržavaju svoga predsjednika partije, entiteta i života. Gomila članova partije bavi se politikom u sred radnog vremena i to se doživljava kao nešto normalno, poželjno i patriotski, barem što se tiče nas koji živimo u Republici Srpskoj.

Ipak, ima nešto što „bode“ oči.

Ako malo pažljivije pogledate fotografiju vidjećete da na slici nema nijedne žene, sve baja do baje. Ima tu muškaraca različitih oblika, dezena, veličina, starosti,  ali nema ni jedne „ljepše polovine“.

Ovo je neobično i iz perspektive Porodičnog zakona Republike Srpske u kojem se u članu 2. kaže „Porodica, u smislu ovog zakona, jeste životna zajednica roditelja i djece i drugih srodnika.“ Morate priznati čudna neka porodica, a oni zlonamjerni mogli bi na osnovu ove fotografije donijeti svakakve zaključke.

Elem, gdje su žene iz SNSD-a?

Ako je vjerovati fejsbuku, Aktiv žena SNSD-a Istočno Sarajevo broji najmanje 800 članica i one su dio velike „porodice“ ove partije, ali izgleda da nisu bliži rod Miloradu Dodiku ili tako barem ne misle Košarac, Elek i ostali članovi partije.

Valjda su u kući ili na poslu, nije njihovo da se pojavljuju na paljanskim ulicama, njih će se sjetiti pred izbore i za 8. mart. Postoji velika vjerovatnoća da će ih izvesti ih svetosavku priredbu ili bal, premijeru „Heroji Halijarda“, koncert Cece na Jahorini ili Leksingtona u Istočnom Sarajevu. Neke će i šopingovati u federalnom Sarajevu.

Šta hoće više, politika je muški i muškobanjasti sport, barem što se tiče SNSD-a?

Tako vam je to braćo kada stvari postavite na pravo mjesto, a to znači da se politikom bave muškarci, pogotovo ako se treba slikati i krkati, žene su više logistika, pomoćno osoblje. Sjede kući, prave ručak, gaje djecu i čekaju da im se muževi vrate s naporne i odgovorne rabote, a onda zna se sve redno: ručak, kafa, peglanje i na kraju seks radi produženja vrste, jer oni vode ljubav sa ljubavnicama i pripravnicama.

Naravno žene i glasaju, najčešće kako im se kaže ili ...

P.S.

Možda sam u krivu ili bolje reći zlonamjeran, jer citiraću riječi Srđana Mazalice od prošle godine koji tvrdi potpuno suprotno od mene.

„Pogledajte malo jučerašnji skup. Na jučerašnjem skupu dominirala je muška populacija, a kada pogledate skupove SNSD-a, na njima dominira ženska populacija jer SNSD daje velike mogućnosti za politički angažman ženama. Po tome se može uočiti razlika, jer da je ovo bio SNSD skup, na tom skupu bi dominirale pripadnice ljepšeg pola.”

P.P.S. Da sam na mjestu Milorada Dodika i ja bih se ozbiljno zabrinuo brojnošću paljanske porodice, valjo je mnogima, a tolišno ih na slici. Što je pokazao i posljednji miting na entitetskoj granici u Istočnom Sarajevu.

 

Preuzeto sa: blogger.ba

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog