BiH

Tegeltija-Brnabić: Robna razmjena BiH i Srbije premašila iznos od dvije milijarde evra

Predsjedavajući Savjeta ministara BiH Zoran Tegeltija razgovarao je juče u Londonu sa predsjednicom Vlade Republike Srbije Anom Brnabić o modalitetima unapređenja saradnje BiH i Srbije.

Ocijenivši da je saradnja sa Srbijom na visokom nivou, predsjedavajući Savjeta ministara je naglasio da je robna razmjena premašila iznos od dvije milijarde evra, što je najviši nivo do sada.

Predsjednica Vlade Brnabić je pozvala predsjedavajućeg Tegeltiju u zvaničnu posjetu Republici Srbiji.

Predsjedavajući Tegeltija je precizirao da je na sastanku razgovarano o završetku mosta u Bratuncu, za koji je Savjet ministara donio odluku na svojoj prvoj sjednici, zatim o nastavku provođenja projekta auto-puta Beograd - Sarajevo, te daljnjim aktivnostima u vezi sa realizacijom ranije dogovorenih projekata sa Republikom Srpskom, kao što su izgradnja hidrocentrala Buk-Bijela, Foča i Paunci. 

Predsjedavajući Tegeltija je sa predsjednicom Vlade Brnabić razgovarao i o inicijativi "Mali Šengen", za koju je Republika Srpska već dala saglasnost, te je potrebno da stav o tome bude usaglašen na nivou BiH.

"Pored toga, iskoristio sam priliku da zahvalim predsjednici Vlade Brnabić i predsjedniku Aleksandru Vučiću na podršci koju Srbija pruža lokalnim zajednicama u Republici Srpskoj i Federaciji BiH, jer se ona najviše ogleda kroz izgradnju lokalne infrastrukture, škola, vrtića i zdravstvenih ustanova, što su osnovne pretpostavke za bolji i kvalitetniji život građana", istakao je predsjedavajući Savjeta ministara Zoran Tegeltija.

Predsjedavajući Tegeltija je u Londonu učestvovao na Investicionoj konferenciji o Zapadnom Balkanu,  u organizaciji Evropske banke za obnovu i razvoj.

 

Frontal

 

Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog