Svijet

Pojavila se anti-Greta, govoriće na najvećoj konferenciji konzervativaca (VIDEO)

Naomi Seibt (19), jutjub influenserka poručila je da Greta Tunberg i ostali klimatski aktivisti „samo doprinose opštoj histeriji”.

Naomi Seibt, koja sebe naziva "klimatskim skeptikom" ili "klimatskom realistkinjom", ove će se sedmice obratiti na Konferenciji konzervativnih političkih akcija (CPAC) u blizini Vašingtona, pridruživši se govornicima, uključujući Donalda Trampa i potpredsjednika Majka Pensa, prenosi britanski Gardijan.

Seibt je na platnoj listi Instituta "Heartland", analitičkog centra koji je usko povezan s Bijelom kućom, a koji negira ustaljena znanja i nauku koja pokazuje da ljudska aktivnost zagrijava planetu, što može imati opasne posljedice.

CPAC će biti najveća pozornica za Seibta, koji poručuje svojim sljedbenicima da Greta Tunberg i ostali aktivisti izazivaju nepotrebnu histeriju preuveličavanjem klimatske krize.

„Alarmiranje čovječanstva pričom o klimatskim promjenama predstavlja groznu antiljudsku ideologiju”, rekla je.

Tinejdžerka iz Minstera u zapadnoj Njemačkoj tvrdi da je "bez plana, bez ideologije". Ona je dospijela u središte pozornosti vodećih ličnosti njemačke krajnje desnice, a njena majka, pravnica, na sudu je zastupala političare iz stranke "Alternative für Deutschland" (AfD).

U maju 2019. godine objavila je svoj prvi videozapis na Jutjubu, u kojem je čitala stihove sa takmičenja za poeziju koje organizuje AfD.

U jednom od objavljenih videa kazala je: „Imam jako dobre vijesti za vas. Svijet ne prestaje zbog klimatskih promjena. Zapravo, za 12 godina ćemo još uvijek biti negdje, ležerno fotografišući na našem iPhoneu 18".

 

Frontal/D.S.
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog