Svijet

Idlični život na selu i kineska internet senzacija (VIDEO)

Li Ziqi je mlada farmerka iz Kine koja je skupila milione pratilaca na svom Jutjub kanalu snimajući svoj idilični život u rularnom Sičuanu.

Li, koja ima 29 godina ima preko 22 miliona pratilaca na sajtu Weibo, 34 miliona na Douyin ( kineska verzija popularnog Tik-Tok-a) i oko 8 miliona pratilaca na Jutjubu, iaoko  je on zvanično zabranjen u Kini. 

Počela je 2016. godine, snimajući svoj život na imanju gdje živi sa svojom bakom.  Ono što je izdavaja u "moru" sadržaja na internetu je ono što Li radi. 

Naime, ova mlada žena pravi i kuva sve od nule. Ona izrađuje namještaj od bambusa, kuva, plete čak pravi i šminku. 

Za sve to, Li mora prvo da nabavi sastojke i materijal. Sve što joj je potrebno ona ima na svom imanju. Za sve to je potrebno puno truda i strpljenja, ali su rezultati zadivljujući. 

"U današnjem društvu, ljudi su dosta izloženi stresu. Suočavaju se puno pritiska u životu i na poslu. Ja želim da se oni opuste i dožive nešto lijepo kako bi se borili sa stresom", izjavila je Li u jednom od rijetkih intervju. 

Ova mlada Kineskinja je odrasla na imanju svoje babe i dede, i sa samo 14 godina je napustila svoje rodno mjesto kako bi otišla u urbanije dijelove Kine u potrazi sa poslom. Sada se vratila svojim korjenima kako bi brinula o ženi koja ju je odgojila i naučila sve što zna. 

Njena internet slava se brzo širi a broj pratilaca raste. U toku prošle i ove godine Li je primila i nagrade za promovisanje kineske kulture u svijetu i postala je ambasador projekta koji se bavi ekonomskim osnažavanjem mladih u seoskim sredinama Kine. 

"Kada sam radila u gradu, sve se svodilo na preživljavanje. Sada, kada radim na selu, zaista živim. Ja samo snimam svoj život", rekla je Li.

 

Frontal/A.G.
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog