Republika Srpska

У Српској данас ступила на снагу Уредба о враћању цијена на претходни ниво

У Републици Српској данас је на снагу ступила Уредба о враћању цијена на претходни ниво коју је Влада Републике Српске донијела као привремену мјеру непосредне контроле цијена за основне животне намирнице и друге производе, а с циљем заштите животног стандарда становништва због ситуације настале појавом вируса корона у Републици Српској.

Уредбом је прописано враћање цијена на ниво који је затечен у промету на дан 05.03.2020. године, чиме се спречава евентуални неконтролисани раст цијена производа у трговинама. Уредбом ће бити обухваћене редовне цијене евидентиране за наведени датум.

Мјере непосредне контроле односе се на сљедеће производе:

све врсте брашна, све врсте хљеба, пецива и других пекарских производа од брашна и  житарица; млијеко и млијечни производи; јајa и производи од јаја; шећер; со за људску исхрану; рижа; тјестенина; све врсте свјежег меса, рибе и њихове прерађевине; воће и поврће; месне конзерве; рибље конзерве; вода за пиће; јестиво уље; свињска маст, маслац, масло и маргарин; формуле за дојенчад и формуле након дојења; прерађена храна на бази житарица и дјечија храна за дојенчад и малу дјецу; додаци исхрани; храна за посебне медицинске потребе; храна погодна за лица нетолерантна на глутен; пелене за једнократну употребу за дјецу и одрасле; хигијенски улошци; детерџент за веш; детерџент за суђе; сапун; средства за дезинфекцију воде, простора и руку (укључујући концентрирани алкохол); тоалетни папир; паста за зубе; заштитни комбинезони и друга заштитна и медицинска одјећа и обућа; заштитне наочале и визири, заштитне рукавице, заштитне навлаке за ципеле; заштитне маске-хируршке; заштитне маске за лице ФФП2 и ФФП3 и постељина и остали веш за здравствени систем.

Инспекцијски надзор над примјеном Уредбе вршиће републички тржишни инспектори и тржишни инспектори у јединицама локалне самоуправе, а новчане казне за прекршиоце крећу се и до 20 000 КМ.

 

Фронтал

 

 

Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog