Zanimljivosti

Кад човека нема, животиње коло воде – људска самоизолација прија природи

Док се становници градова широм света налазе изоловани у својим домовима и владе држава уводе забране кретања, животиње користе прилику се прошетају пустим градским улицама од Јапана до САД.

У Венецији се нису појавили делфини, нити су пијани слонови тумарали кроз кинеску провинцију Јунан, како су неки медији известили.

Ипак, док пандемија коронавируса мења ритам урбаног живота, могу се видети и први знаци да се животиње, посебно оне које су већ биле на периферијама градова, радознале због нашег одсуства спуштају и истражују бетонске џунгле.

Тек неколико дана је било потребно након увођења забране кретања у Венецији да се канали некадашње Млетачке престонице ишчисте, рибе почну поново њима да пливају, док су на површини пливале патке.

Вода се толико прочистила да су се и корморани вратили и почели да гњурају за пленом.

На далеком истоку у јапанског Нари, сика јелени могли су се видети како тумарају празним градским улицама и станицама подземне железнице.

У Панами на плажи у празном Сан Фелипеу ракуни су се почели да се башкаре и уживају.

Грађани САД на мрежама деле снимке и фотографије радозналих дивљих ћурки на улицама, које се иначе држе подаље од урабних средина.

Грађани Барселоне приметили су дивље свиње како се слободно шеткају пустим улицама града у потрази за нечим да чалабрцну.

 

Извор: РТС

 

Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog