Banja Luka

U Banjaluci od danas dostava lijekova licima starijim od 65 godina

U Banjaluci će od danas, u okviru akcije "Niste sami", biti omogućena dostava lijekova za lica starija od 65 godina koja imaju zabranu kretanja zbog epidemije COVID-19.

Iz Gradske uprave saopšteno je da se mogu naručiti lijekovi za čije izdavanje je potreban recept, kao i lijekovi i preparati za koje nije potreban recept, a dostava se vrši isključivo za lica starija od 65 godina.

Lijekovi se naručuju na način da lice koje treba lijekove, telefonom kontaktira svog porodičnog ljekara, odnosno ambulantu porodične medicine u kojoj je registrovano i naručuje lijek.

Narudžba se elektronskim putem prosljeđuje u apoteku, koja pokriva njihovo naselje, a lijekovi im se isporučuju narednog dana na kućnu adresu.

- Korisnici sistema neće plaćati troškove dostave, odnosno lijekove će dobiti po identičnim cijenama kao da su ih kupili direktno u apoteci - navode iz Gradske uprave.

Sistem isporuke pokriva urbano područje grada Banjaluke u istim granicama dostave, kao i za životne namirnice u okviru akcije "Niste sami".

Grad Banjaluka je 19. marta pokrenuo akciju pod nazivom "Niste sami", u okviru koje je omogućena kućna dostava osnovnih životnih namirnica starijim i nemoćnim licima, te licima sa invaliditetom, trudnicama i svima u stanju potrebe.

Lica starija od 65 godina, hronični bolesnici, trudnice, lica sa invaliditetom, mogu da se jave na telefon broj 065/010-203 i zatraže dostavu određenih životnih namirnica i potrepština.

 

 

Izvor: rtrs
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog