Vijesti

U Srpskoj jedan novi potvrđen slučaj; ukupan broj zaraženih porastao na 201

U posljednja 24 časa u laboratorijama Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske testirano je 186 uzoraka i potvrđen je jedan novi slučaj zaraze COVID-19 virusom, kazao je na pres konferenciji ministar zdravlja i socijalne zaštite Srpske Alen Šeranić.

Ministar Šeranić je istakao da se radi o pacijentu starije životne dobi, muškarcu iz Bijeljine. Time je ukupan broj zaraženih u Srpskoj porastao na 201.
 
Ukupan broj osoba koje se liječe u bolnicama u Republici Srpskoj je 71, od čega je jedna osoba u Doboju a 70 osoba je u UKC-u Banja Luka. 
 
"Od tog broja, 33 osobe su sa težom kliničkom slikom, dok su četiri osobe na respiratoru a radi se o osobama koje već imaju druga udružena oboljenja", naglasio je ministar.
 
U izolaciji u Kliničkom centru Banja Luka trenutno na dalju analizu i potvrdu čeka 20 osoba.
 
Trenutno, u Republici Srpskoj je 15.100 osoba pod zdravstvenim nadzorom, dok je zdravstveni nadzor završen za 4.669 osoba, kazao je ministar Šeranić na pres konferenciji.
 
Do sada je u Republici Srpskoj od korona virusa oporavljeno 11 osoba, čija su dva uzastopna nalaza bila negativna na korona virus.
 
Kada je riječ o graničnim prelazima, ministar Šeranić je kazao da je 301 osoba testirana na korona virus, od čega je 253 na granici u Gradišci, u Brodu 42 i Šamcu 6.
 
"Sve osobe koje su testirane su bile negativne. Mi smo nakon mjesec dana kontinuiranog praćenja rada karantinskih objekata na teritoriji Republike Srpske a koji se nalaze pri graničnim prelazima, uvidjeli da su sve osobe negativne i sada prelazimo na sljedeće aspekte, a to je da ćemo sve osobe nakon pregleda i utvrđivanja da li imaju simptome ili ne, biti upućivanje odmah u lokalne zajednice, odnosno u karantine lokalnih zajednica", rekao je ministar Šeranić.
 
U Gradišci je trenutno 136 osoba koje se nalaze na graničnom prelazu u karantinu, 19 osoba iz Republike Srpske se nalazi na graničnom prelazu u Šamcu i u Brodu 68 osoba od kojih je 36 osoba sa prebivalištem u Republici Srpskoj.
 
 
 
 
Frontal/D.S.
 
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog