Vijesti

Radojičić: Oni koji dođu iz inostranstva vaskršnje praznike će provesti u karantinu

Četrnaestodnevni karantin obavezan je za sva lica koja dolaze preko granice, i sva lica koja odluče da dođu za uskršnje i vaskršnje praznike ići će 14 dana u karantin.

Rekao je ovo gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić nakon sjednice gradskog Štaba za vanredne situacije.

"Pred nama su Uskršnji i Vaskršnji praznici. Važno je naglasiti da će sva lica koja dolaze za praznike iz inostranstva provesti 14 dana u karantinu. Ko god bi danas ušao u zemlju mora 14 dana u karantin, što znači da bi Uskrs ili Vaskrs proveo u karantinu", rekao je Radojičić.

Dodao je da bilo kakvo popuštanje u poštovanju mjera ne dolazi u obzir.

"Važno je upozoriti sva lica da bilo koje popuštanje ne dolazi u obzir jer moramo držati pod kontrolom sve klastere i prenosioce. Sva lica koja dolaze preko granice moraju biti svjesna da je obavezan 14-dnevni karantin u lokalnim zajednicama i da se bez izuzetka sva upućuju u lokalne karantine", istakao je gradonačelnik Banjaluke.

Radojičić je naglasio da se stanje u vezi s epidemijom virusa korona drži pod kontrolom, te da su svi domaći klasteri pod kontrolom.

"Preventivnim mjerama smo zaštitili zdravlje i živote građana. Još uvijek imamo potpunu kontrolu svih domaćih klastera i da se čitava brojka održava pod kontrolom. Imali smo rast, ali taj rast je linearan. U Banjaluci nije došlo do eksplozivnog rasta u protekle tri sedmice i imamo konstantan linearan rast. Potrebno je da se disciplinovano nastavi primjena svih mjera pošto podaci pokazuju da smo još u usponu epidemije. Još uvijek ne možemo reći da smo dostigli vrhunac epidemije", naglasio je Radojičić. 

Radojičić je dodao da je tačno mjesec dana od kako je utvrđen prvi slučaj virusa korona u Banjaluci.

On je precizirao da su u Banjaluci 194 osobe oboljele, a da je oko 2.000 osoba u kućnoj izolaciji.

 

Izvor: Nezavisne
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog