Vijesti

Dodik: Jedna od ključnih mjera u borbi protiv epidemije je karantin na granici

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik sastao se danas u Banjaluci sa ministrom unutrašnjih poslova Republike Srpske Draganom Lukačem i ministrom bezbjednosti u Savjetu ministara BiH Fahrudinom Radončićem, a razgovarali su o situaciji vezanoj za pandemiju izazvanu virusom COVID-19.

Na konferenciji za novinare srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik pohvalio je zajedničku saradnju dva ministarstva. 

Dodik je naglasio da je jedna od ključnih mjera u borbi protiv epidemije virusa korona karantinski sistem na granici.

"BiH je na različitim nivoima preduzimala mjere kako bi se zaštitili od virusa. Dobro zvuči ocjena Svjetske zdravstvene organizacije da je BiH preduzela dobre mjere, a to je učinjeno zahvaljujući koordinaciji koju smo obezbijedili. Jedna od ključnih mjera koje provodimo jeste karantinski sistem na samoj granici", naglasio je Dodik.

On je kazao i da je pristao da dio kontigenta pomoći koji dolazi iz Turske, a odosi se na maske i rukavice, se dodijele Graničnoj policiji, jer Republika Srpska ima dovoljno opreme.

Kada je u pitanju raspodjela pomoći od MMF-a, Dodik je istakao da se to treba što prije riješiti kako se ne bi desilo da zbog nekih pozicija i jedni i drugi izgube sve.

"Potrebno je da se napravi neka vrsta dodatnog kompromisa. Mislim da u okviru Federacije BiH treba uvažiti opravdane zahtjeve hrvatske strane vezano za korištenje tih sredstava. S druge strane, konstatovali smo da je veoma važno znati da sada mjere koje se poduzimaju u pogledu ekonomije i socijalne pozicije ljudi, moraju i biće dio paketa ukupnog odgovora na ovu krizu koju dajemo na različitim nivoima", kazao je Dodik nakon sastanka.

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik poručio je da ne treba odgoditi lokalne izbore jer za to nema razloga.

"Ne treba odložiti izbore i nema razloga da budu odloženi. Izbore treba raspisati i pokušati ispoštovati rokove koji su predviđeni zakonom. Ovo što se sada čini je potpuno neprihvatljivo. Dakle, Centralna izborna komisija je izabrana mimo zakona BiH, ona nije ovlaštena da o tome odlučuje, nije ovlaštena ni Parlamentarna skupština da odlučuje o tome, izbori se provode po zakonima entiteta", istakao je Dodik.

 

Frontal/D.S.

Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog