Banja Luka

Дан града Бање Луке: 75 година од ослобођења у Другом свјетском рату

Бања Лука обиљежава Дан града, 22. април, знатно скромније у односу на раније године, због епидемије корона вируса и забране јавних окупљања.

На 75-ту годишњицу од ослобођења Бање Луке у Другом свјетском рату, у пријеподневним часовима биће положени вијенци, а у сриједу увече са почетком у 20 часова, на прогаму Алтернативне телевизије биће емитован специјални програм поводом Дана града, укључујући „лајв стрим“ концерт Сергеја Ћетковића.

Такође, данас ће у центру Бање Луке бити отворена "Крајишка кућа" у којој ће бити пласирано 300 производа од око 50 произвођача домаће хране са подручја града.

Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић, поводом 22. априла – Дана Града и Дана ослобођења Бањe Луке од фашизма у Другом свјетском рату, упутила је честитку градоначелнику и грађанима Бање Луке.

„Вама, предсједнику Скупштине града, одборницима, запосленим у Градској управи и свим грађанима Бањалуке честитам 22. април – Дан Града и Дан ослобођења Бање Луке од фашизма у Другом свјетском рату.

Дан ослобођења Бање Луке од фашизма у Другом свјетском рату један је од најзначајнијих датума у историји града. Поносни на славну антифашистичку прошлост, данас се са  пијететом сјећамо и одајемо дужну почаст ослободиоцима Бање Луке, који су у борби за слободу, узвишене идеале и циљеве положили своје животе.

Иако овај важан датум, који симболизује отпор и побједу,  ове године обиљежавамо у другачијим околностима, увјерена сам да ће Бања Лука као и много пута до сада,  уз одговорност и солидарност свих, успјешно савладати све изазове у новонасталој ситуацији.

У том духу, изражавам Вам пуну подршку и увјерење да ћете врло брзо наставити зацртаним путем развоја и просперитета, на добробит свих грађана Бање Луке, али и Републике Српске“, наводи се у честитки предсједнице Републике Српске.

 

Фронтал
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog