Politika

СДС Семберија: Мање приче о политици, приоритет проблеми обичних људи

Странка демократске Српске Семберија, према ријечима Миће Мићића, биће странка десног центра, демократска, привржена националним интересима и интересима Републике Српске.

Странка демократске Српске Семберија – Мићо Мићић основана је са циљем да се задовоље потребе грађана и обезбиједи реализација пројеката који су дугорочно важни за грађане Семберије и Републике Српске и због тога ће представници новог политичког субјекта мање причати о политици, а више о рјешевању проблема обичних људи, поручио је предсједник новоформиране странке Мићо Мићић на коктелу поводом почетка рада у реновираним страначким просторијама.

Мићић је истакао да успјех сваке политичке партије зависи од тога колико је опредијељена према потребама грађана.

- Ми нећемо бити класична политичка партија. Не желимо да причамо, него да радимо. Нећемо бити странка која дијели људе, него ћемо водити политику која окупља што више чинилаца око заједничког циља. Зато смо потписали споразум са највећом политичком партијом у Републици Српској и са српским чланом Предсједништва БиХ Милорадом Додиком. Опредијелили смо се да сарађујемо са Владом Републике Српске и Савјетом министара БиХ, јер 15 година мог политичког искуства показује да без сарадње са институцијама Српске и БиХ не може бити ни напретка Семберије – поручио је Мићић.

Странка демократске Српске Семберија, према ријечима Миће Мићића, биће странка десног центра, демократска, привржена националним интересима и интересима Републике Српске.

- Имамо подршку братске Србије, са којом је наставак сарадње неопходан, као и благослов Српске православне цркве. Не смијемо да дозволимо никакве баријере на ријеци Дрини, односно граници са Србијом, а европски пут странке чији сам предсједник свакако је нешто што се подразумијева. Данас смо, осим представника партија које чине политички живот у Бијељини, као и представника медија, позвали предсједника Привредног савјета Града Бијељина јер је развој привреде у Семберији једна од главних тема којима ћемо се бавити у будућности – рекао је Мићић.

Он је поновио да се за оснивање нове политичке странке није одлучио због личних интереса, нити незадовољства статусом у Српској демократској странци, него због будућности Семберије.

- Нисам ово учинио због незадовољства, знате да сам један од првих који је био кандидован испред бивше странке за градоначелника, али проблем је настао када се дио руководства СДС-а успротивио нашој жељи да сарађујемо са свима, поготово са СНСД-ом. Међутим, моје мишљење је да без сарадње на свим нивоима нема напретка и искључивост других довела је до оснивања партије у чијим се просторијама данас налазимо – каже Мићић.

Он је навео да је свјестан свих тешкоћа и проблема са којима се СДС Семберија може суочити на почетку свог дјеловања, али да не сумња у способност својих сарадника.

- Знам колико је тешко, поготово у оваквом времену, оснивати нову странку и почињати испочетка, али такође сам свјестан да са сарадницима и грађанима можемо учинити много тога. Позивам све политичке субјекте у Семберији, који то желе, на разговоре о будућој сарадњи, да заједно радимо у интересу грађана – додао је Мићић.

Када је ријеч о наступању на предстојећим локалним изборима, он је истакао да Странка демократске Српске Семберија има шта да каже и покаже грађанима, са којима ће изградити модернију Бијељину.

Овом приликом, предсједник Актива младих СДС Семберија Александар Томић симболично је уручио Мићи Мићићу чланску карту странке, са редним бројем 1.

 

Фронтал

 

Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog