Sport

Međunarodni društveni program za djecu „Fudbal za prijateljstvo“ u organizaciji OAO Gazprom

Gazprom pokreće osmu sezonu svog međunarodnog društvenog programa za djecu „Fudbal za prijatelјstvo“. Ove godine, finalni događaji će se održati u novom, digitalnom formatu.

„Fudbal za prijatelјstvo“ (F4F) je godišnji međunarodni društveni program za djecu. Glavni učesnici programa su djevojčice i dječaci od 12 godina, uklјučujući djecu sa invaliditetom. Mladi igrači predstavlјaju različite kulture i zemlјe, ujedinjene u mješovitim timovima, koji uče da igraju u istom timu. Mladi novinari pokrivaju događaje programa u Međunarodnom dječijem press - centru i promovišu univerzalne vrijednosti. Tokom proteklih sedam sezona, „Fudbal za prijatelјstvo“ objedinio je preko 6 000 učesnika iz 211 zemalјa i regiona svijeta. Preko 5 miliona lјudi učestvovalo je u sportskim, obrazovnim i ekološkim događajima programa širom svijeta.

U 2019. godini, učesnici programa postavili su Guinnessov rekord za fudbalski trening sa najviše nacionalnosti u istoriji. Nova sezona 2020. godine, održaće se u potpunosti u online formatu: digitalna platforma „Fudbal za prijatelјstvo“ održaće online Svjetsko prvenstvo „Fudbal za prijateljstvo“ prvi put u istoriji. Turnir će ujediniti 32 tima prijatelјstva koje će činiti 12-godišnji sajber sportisti iz različitih zemalјa, različitog pola, fizičkih sposobnosti i različitih jezika.

Digitalni univerzum F4F ujediniće preko 10 000 igrača, svih starosnih grupa, iz 100 zemalja. Ovaj jedinstveni virtuelni prostor postaće osnova za međunarodna dječija takmičenja u sajber-sportu, kao i platforma na kojoj će svako moći trenirati, postati dio mješovitih međunarodnih timova i igrati svoje omiljene igre u F4F formatu, bez izlaska iz kuće.

Diogo Netto, menadžer za tehnički razvoj i društvenu odgovornost fudbalske reprezentacije Brazila: „Fudbal za prijatelјstvo“ je uvijek bio otvoren za učesnike različitih fizičkih sposobnosti. Digitalna platforma F4F doprinosi klјučnom cilјu projekta - ujedinjavanju lјudi širom svijeta, omogućujući svima da izađu na teren i dožive nevjerovatne emocije sa novim prijatelјima.“

Rene Rantuša Lampreht, mladi trener iz Slovenije: „Učestvovao sam u programu više puta. To je nevjerovatno iskustvo koje mi je pomoglo da steknem prijatelјe iz različitih zemalјa. Vijest o osmoj sezoni je sjajna. Čak i ako smo razdvojeni, moći ćemo se okupiti i igrati fudbal na bezbjedan način.“

Informacije o programu:

Gazprom sprovodi Međunarodni društveni program „Fudbal za prijatelјstvo“ od 2013. godine. Klјučne vrijednosti koje promovišu učesnici programa su prijatelјstvo, jednakost, pravičnost, zdravlјe, mir, pobožnost, pobjeda, tradicija i čast. Program „Fudbal za prijatelјstvo“ podržavaju FIFA, UEFA, Međunarodni olimpijski komitet, fudbalske federacije različitih zemalјa, dječije dobrotvorne fondacije, poznati sportisti i vodeći svjetski fudbalski klubovi. Tokom prethodnih sedam sezona, program je objedinio preko 6 000 učesnika i preko 5 miliona pristalica, uklјučujući poznate sportiste, umjetnike i političare. Program ima 47 nacionalnih i međunarodnih nagrada, uklјučujući i Ginisov rekord za najviše nacionalnosti na fudbalskom treningu u istoriji.

 
Zvanični online resursi programa:

Foto i video materijali za medije: http://media.footballforfriendship.com
 

Zvanični YouTube kanal:
 
Frontal
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog