Vijesti

У Републици Српској 103 нова случаја

Од посљедњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској, у посљедња 24 часа, у Институту за јавно здравство Републике Српске, Универзитетском клиничком центру Републике Српске, Болници Св. Врачеви у Бијељини и Универзитетској болници у Фочи извршено је тестирање 543 лабораторијска узорка, а нови вирус корона (SARS-CoV-2) потврђен је код 103 особе у Републици Српској.

Ради се о 58 мушких и 45 женских особа, од којих је 19 млађе, 76 средње и осам особа старије животне доби.

Према мјесту пребивалишта, 31 особа је из Бијељине, 16 из Бањалуке, 11 из Вишеграда, пет из Зворника, по четири из Рогатице и Источног Новог Сарајева, по три из Љубиња, Угљевика, Власенице, Требиња, Пала и Мркоњић Града, по двије из Теслића, Источног Сарајева и Добоја и по једна из Шамца, Братунца, Шековића, Приједора, Челинца, Дервента, Фоче и Лопара.

Већина новозаражених је са подручја источног дијела Републике Српске, од чега је највећи број из Бијељине и Вишеграда.

До сада је у Републици Српској потврђено 2.554 случајева вируса корона, а преминулo је укупно 126 особа код којих је потврђен тест на нови вирус корона.

Институт за јавно здравство Републике Српске позива све грађане да се строго придржавају свих препоручених мјера као што су ношење маски, одржавање физичке дистанце, дезинфекција руку и простора те избјегавање већих окупљања како у затвореном, тако и на отвореном простору.

У Републици Српској, од новог вируса корона, до сада се опоравило укупно 1.360 особа. На SARS-CoV-2 тестирано је укупно 38.554 особе.

Укупан број хоспитализованих у Републици Српској је 125, у Универзитетско клиничком центру Републике Српске 36, а у oпштим болницама 89.

У Републици Српској под здравственим надзором тренутно je 2.067 особa, а надзор је завршен код 38.042 особе.

 

Фронтал
Twitter
Anketa

Zamislite da imate dijete staro 18. godina, šta biste mu savjetovali?

Rezultati ankete
Blog