SARS-CoV-2

Više ruskih instituta napravilo vakcine, prva ispitivanja uspješna

Profesor Prvog moskovskog državnog medicinskog univerziteta "I. M. Sečenov" Sergej Boljević izjavio je da je više ruskih instituta napravilo vakcine protiv virusa korona, da su prva ispitivanja bila uspješna i da je priča o čipovanju tim putem besmislena fantazija.

- I na mom univerzitetu je pod rukovodstvom rektora Petra Glibočke uspješno testirana vakcina koju je napravio Institut "Gamalei". Klinička ispitivanja vakcine na dobrovoljcima uspješno su sprovedena i u vojnoj bolnici "Burdenka". Već na jesen bi trebalo da počne proizvodnja te vakcine - rekao je Boljević za "Večernje novosti".

Boljević je naglasio da je nezahvalno prognozirati dalji tok pandemije, a to da li je virus korona stvoren prirodnim putem ili ga je napravio čovjek vjerovano se, kako je naveo, nikada neće saznati.

Onima koji se plaše da prime vakcinu u kojoj je tobože, nekakav čip, Boljević je predložio da uzmu rusku, jer ga u njoj garantovano neće biti, te je dodao kako nije moguće čipovanje pomoću vakcine za virus korona.

- Јoš niko nije sposoban da napravi čip koji bi se mogao staviti u vakcinu i sve priče o tome su najobičnije spekulacije. Ne postoji čip koji bi u tečnom stanju mogao da se ubaci u čovekovo tijelo. To je besmislena fantazija - objasnio je Boljević.

On je napomenuo da postoji samo dobrovoljno implantiranje, dakle ubacivanje čipova pod kožu i da ti čipovi pomažu ljudima u održavanju njihovog zdravlja.

- Zahvaljujući njima održavaju se određeni impulsi koji pomažu čovjeku da se izbori sa bolešću koja ga muči. Ali, savremena medicina to radi u dogovoru sa pacijentom kome te metode liječenja olakšavaju život. Najiskrenije savjetujem preplašenima od čipova da se ne opterećuju tim pričama, nego da sačekamo da vakcina počne da se proizvodi - rekao je Boljević.

 

Izvor: SRNA
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog