Vijesti

Код 69 особа у Републици Српској потврђено је присуство вируса корона

Од посљедњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској, у посљедња 24 часа, у Институту за јавно здравство Републике Српске, Универзитетском клиничком центру Републике Српске, Општој болници Бијељина и Универзитетској болници Фоча , извршено је тестирање 522 лабораторијска узорка, а нови вирус корона (SARS-CoV-2) потврђен је код 69 особа у Републици Српској.

Ради се о 48 мушких и 21 женској особи, од којих је 16 млађе, 40 средње и 13 особа старије животне доби.

Према мјесту пребивалишта седам особа је из Бијељине, шест из Зворника, пет је из Фоче, четири особе су из Шамца, по три особе су из Бањалуке, Вишеграда, Дервенте, Добоја, Источног Новог Сарајева, Козарске Дубице, Модриче, Пала, Приједора и Теслића, по двије су из Градишке, Мркоњић Града, Рогатице, Хан Пијеска и Челинца и по једна особа је из Билеће, Источне Илиџе, Котор Вароша, Прњавора, Сокоца, Угљевика и Шипова.

У посљедња 24 часа, Институту за јавно здравство Републике Српске пријављена су четири смртна случаја код којих је потврђено присуство новог вируса корона. Ради се о мушкарцу старије животне доби из Љубиња, мушкарцу старије животне доби из Петрова, мушкарцу старије животне доби из Бијељине и жени старије животне доби из Вишеграда.

До сада је у Републици Српској потврђено 4.911 случајева вируса корона, а преминуле је укупно 173 особе код којих је потврђен тест на нови вирус корона.

У Републици Српској, од новог вируса корона, до сада се опоравило укупно 2.534 особе. На SARS-CoV-2 тестирано је укупно 50.873 особе.

Укупан број хоспитализованих у Републици Српској је 263, у Универзитетском клиничком центру Републике Српске 70, а у oпштим болницама 193.

У Републици Српској под здравственим надзором тренутно су 4.442 особе, а надзор је завршен код 43.580 особа.

 

Фронтал
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog