Banja Luka

Od danas na području Banjaluke javni prevoz u punom kapacitetu

Na području Banjaluke od danas, nakon skoro šest mjeseci, počinje s radom javni gradski i prigradski prevoz u punom kapacitetu.

Kako su istakli prevoznici, na linijama javnog gradskog i prigradskog prevoza svi autobusi su registrovani, popravljeni, dezinfikovani, očišćeni i spremni za putnike.

Dejan Mijić, direktor Autoprevoza, rekao je da je jedina prednost pandemije virusa korona bila ta što su prevoznici imali vremena da srede i obnove autobuse.

- Sve je spremno i dovedeno u ispravno stanje, a neki prevoznici su zbog predstojećeg tendera za javni saobraćaj nabavili i nova vozila koja će biti puštena u funkciju do kraja godine. Oni vozači koji su bili na čekanju su povučeni, tako da u novu školsku godinu ulazimo u punom kapacitetu - naveo je Mijić.

Prema njegovim riječima, prodaja mjesečnih karata u prvih nekoliko dana nije ohrabrujuća i veoma je mala, ali će prave pokazatelje imati oko 6. septembra.

- Nadamo se da će se normalizovati stanje, jer nikome nije draže nego nama kada vidimo pune autobuse. Do sada su svi zadovoljni kako smo reagovali tokom pandemije virusa korona i maksimalno se trudimo da autobusi ispunjavaju sve mjere koje su propisane - istakao je Mijić.

Goran Starčević, direktor Pavlović tursa, rekao je da su autobusi sređeni, očišćeni, dezinfikovani i spremni da rade u punom kapacitetu i na svim linijama.

- Pripremljena su i obavještenja za putnike o smjernicama kako da se zbog epidemiološke situacije u vezi s virusom korona ponašaju u autobusima. Prodaja karata je nešto veća nego prethodnih nekoliko mjeseci, ali je to još daleko od prosjeka koji smo imali prije pandemije - naglasio je Starčević.

Dodao je da bi volio da se putnici vrate u autobuse kao i prije pandemije virusa korona, ali da je to još teško očekivati.

- Nadamo se da će se ljudi vratiti javnom prevozu. Vozači su vraćeni sa čekanja pa se i zbog njih nadamo da će se sve normalizovati, kako bismo bili u mogućnosti da im isplaćujemo pune plate - rekao je Starčević.

I Momir Vujasin, direktor Aldemo tursa, istakao je da je sve spremno za rad u punom kapacitetu, ali da ne očekuje da će se putnici vratiti u autobuse u velikom broju.

- Mislim da će biti poboljšanje u odnosu na prethodne mjesece, ali da autobusi opet neće biti na istom nivou kao prije virusa korona. Јedini način da se spase prevoznici jeste subvencija javnog gradskog i prigradskog saobraćaja - zaključio je Vujasin.

 

Izvor: nezavisne.com
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog