SARS-CoV-2

Заустављено тестирање оксфордске вакцине због лоше реакције учесника теста

Финално клиничко испитивање вакцине против корона вируса коју развијају Универзитет Оксфорд и компанија Астразанека обустављено је након што је један од учесника тестирања имао лошу реакцију.

Компанија Астра Занека описала је обустављање тестирања као уобичајену паузу у случају „необјашњиве болести”. Како се наводи, та вакцина је сматрана као једна од бољих међу вакцинама које се развијају широм света.

Портпарол Универзитета Оксфорд изјавио је да се приликом великих тестирања дешавају погоршања, која морају да се посматрају пажљиво. Како се наводи, ово је други пут да је тестирање те вакцине одложено и претпоставља се да ће се тестирање наставити за неколико дана, преноси Танјуг.

Одлагање не мора да уназади развој вакцине

Британски министар здравља Мет Хенкок изјавио је да је одлука компаније Астра Занека да привремено обустави тестирање вакцине против вируса ковид-19 изазов, али да не мора обавезно и да уназади напоре за развој вакцине.

„Очигледно то је изазов за ово тестирање вакцине. У ствари то и није први пут да се ово дешава са оксфордском вакцином”, рекао је Хенкок за Скај њуз.

Он је прецизирао да одлагање неће уназадити процес развоја вакцине, а све у зависности од тога шта се открије током истраге, преноси Танјуг.

 

Извор: Политика.рс
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog