Vijesti

Код 98 особа у Републици Српској потврђено је присуство вируса корона

Од посљедњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској, у посљедња 24 часа, у Институту за јавно здравство Републике Српске, Универзитетском клиничком центру Републике Српске, Универзитетској болници у Фочи и болницама Св. Врачеви у Бијељини и Св. апостол Лука у Добоју извршено је тестирање 641 лабораторијских узорака, а нови вирус корона (SARS-CoV-2) потврђен је код 98 особa у Републици Српској.

Ради се о 52 мушких и 46 женскe особe, од којих је 18 млађе, 65 средње и 15 особа старије животне доби.

Према мјесту пребивалишта, 38 особа је из Бањалуке, 10 из Лакташа, осам из Зворника, пет из Градишке, по четири из Челинца и Бијељине, по три из Дрвенте и Фоче, по двије из Козарске Дубице, Котор Вароша, Лопара и Теслића и по једна из Брода, Добоја, Источне Илиџе, Кнежева, Костајнице, Милића, Осмака, Пала, Приједора, Сокоца, Српца, Станара, Требиња, Шипова и Невесиња.

У посљедња 24 часа, Институту за јавно здравство Републике Српске пријављен је један смртни случај код којег је потврђено присуство новог вируса корона. Ради се о мушкарцу старије животне доби из Приједора.

До сада је у Републици Српској потврђено 8.609 случајева вируса корона, а преминуло је укупно 285 особа код којих је потврђен тест на нови вирус корона.

У Републици Српској, од новог вируса корона, до сада се опоравило укупно 5.491 особа, а тестирано је укупно 73.612  особа.

Укупан број хоспитализованих у Републици Српској је 177, у Универзитетско клиничком центру Републике Српске 57, а у oпштим болницама 120.

У Републици Српској под здравственим надзором тренутно су 3.554 особа, а надзор је завршен код 55.357 особа.

 

Фронтал
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog