Vijesti

Код 45 особа у Републици Српској потврђено присуство вируса корона

Од посљедњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској, у посљедња 24 часа, у Институту за јавно здравство Републике Српске, Универзитетском клиничком центру Републике Српске, Универзитетској болници у Фочи и болници Св. Врачеви у Бијељини извршено је тестирање 632 лабораторијских узорака, а нови вирус корона (SARS-CoV-2) потврђен је код 45 особa у Републици Српској.

Ради се о 32 мушкe и 13 женских особа, од којих је 18 млађе, 20 средње и седам особа старије животне доби.

Према мјесту пребивалишта, 21 особа је из Бањалуке, четири из Прњавора, по три из Бијељине, Приједора, Требиња и Фоче, по двије из Козарске Дубице и Српца и по једна из Вишеграда, Кнежева, Пала и Чајнича.

У посљедња 24 часа, Институту за јавно здравство Републике Српске пријављена су два смртна случаја код којих је потврђено присуство новог вируса корона. Ради се о мушкарцу и жени средње и старије животне доби из Бањалуке и Гацка.

До сада је у Републици Српској потврђено 8.736 случајева вируса корона, а преминуле су укупно 292 особе код којих је потврђен тест на нови вирус корона.

У Републици Српској, од новог вируса корона, до сада се опоравило укупно 5.634 особа, а тестирано је укупно 74.808 особа.

Укупан број хоспитализованих у Републици Српској је 182, у Универзитетском клиничком центру Републике Српске 57, а у oпштим болницама 125.

У Републици Српској под здравственим надзором тренутно су 3.405 особа, а надзор је завршен код 55.874 особа.

 

Фронтал

Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog