Vijesti

Влада Српске гради куће за младе брачне парове и самохране родитеље

Влада Републике Српске на данашњој сједници усвојила је Информацију о потреби улагања у пројекте из надлежности Министарства породице, омладине и спорта, којом је предвиђена изградња стамбених јединица за младе брачне парове и самохране родитеље у руралним срединама.

Министар породице, омладине и спорта РС Соња Давидовић истакла да је ова мјера, осим за останак младих, предвиђена и за одржив повратак оних који су отишли у иностранство и нису тамо задовољни својим статусом.

Мјера ће се у првој фази односити на неразвијене и изразито неразвијене средине, а циљ је да буде обухваћено што више младих.

- Министарство ће у октобру расписати јавни позив, који ће бити отворен 30 дана, на који се могу пријавити млади који имају до 30 година старости, а који имају у власништву некретнину на којој би се могао изградити стамбени објекат односно кућа одређене квадратуре-  рекла је Давидовићева и додала да ће овај пројекат имати више фаза, а у зависности од интереса младих биће одређено колико ће средстава бити утрошено.

 

Извор: Глас Српске
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog