Vijesti

Успјешно реструктурисање Жељезница од изузетне важности

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић разговарао је данaс, путем видео линка, са представнцима Свјетске банке.

На састанку је разговарано о досадашњој сарадњи и имплементацији заједничких активности у вези са пројектом реструктурисања јавног предузећа Жељезнице Републике Српске, који се спроводи кроз три компоненте: финансијско реструктурисање, реструктурисање радне снаге и организационо реструктурисање.

Успјешна реализација реструктурисања предузећа Жељезнице Републике Српске, која се спроводи уз финансијску и техничку подршку Свјетске банке, од изузетне је важности за пословање и стабилност овог предузећа, али и за Републику Српску. Заједнички је констатовано да је за дугорочну успјешност реформе веома важно јасно опредјељење по питању модела за организационо реструктурисање.

Премијер Вишковић је истакао да ће Влада Републике Српске, преко ресорног министартва, а у сарадњи са Управом предузећа и представницима синдиката у Жељезницама Републике Српске, уз техничку подршку Свјетске банке, сагледати све предности и недостатке предложених модела, те донијети одлуку која ће обезбједити дугорочну одрживост и стабилност Жељезница Републике Српске.

Састанку су присуствовали и министар финансија Републике Српске Зора Видовић, министар саобраћаја и веза Републике Српске Ђорђе Поповић и директор Жељезница Републике Српске Славко Глигорић.

 

Фронтал
 
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog