SARS-CoV-2

SZO: Zamor od koronavirusa raste širom Evrope

Direktor Svetske zdravstvene organizacije (SZO) za Evropu pozvao je na akciju protiv "zamora" kovidom-19, upozoravajući da je apatija u vezi sa virusom u nekim slučajevima dostigla visok nivo.

"Na osnovu zbirnih podataka istraživanja iz zemalja regiona, primećenoje da se umor među ispitanicima povećava", rekao je Hans Kluge u izjavi.

"Iako se umor meri na različite načine, a nivoi se razlikuju po zemljama, sada se procenjuje da je u nekim slučajevima dostigao preko 60 odsto“, dodao je Kluge.

On je takođe rekao da se "očekuje ovakav nivo umora" tokom dugotrajne vanredne situacije u javnom zdravstvu, gde su građani podneli "ogromne žrtve".

"Iako smo svi umorni, verujem da je moguće oživeti napore za rešavanje novih izazova povezanih sa kovidom-19 sa kojima se suočavamo", rekao je Kluge.

Evropa može da preduzme mere

Kluge je rekao da evropske zemlje mogu da preokrenu ovaj trend i da se uhvate u koštac sa širenjem kovida-19 uzimajući „puls zajednice u obzir“ i "zadovoljavajući potrebe građana na nove, inovativne načine".

 

Izvor: rs.n1info.com
Twitter
Anketa

Da li građani BiH koji prime vakcinu, treba da budu privilegovani (nesmetan odlazak na utakmice, pozorište, bioskop, nenošenje maski u zatvorenom prostoru), u odnosu na one koji nisu primili?

Rezultati ankete
Blog