Vijesti

Влада РС: Одобрено 500 захтјева за субвенционисање камате за стамбене кредите

Влада Републике Српске одржала је данас, у Бањалуци, 98. сједницу којом је предсједавао предсједник Владе Радован Вишковић.

На данашњој сједници Влада Републике Српске усвојила је Информацију о реализацији Посебног програма субвенционисања каматне стопе на стамбене кредите за младе и младе брачне парове у Републици Српској у 2020. години.

Како се наводи у Информацији, Министарство породице, омладине и спорта је у 2020. години расписало Конкурс за избор корисника субвенције каматне стопе на стамбене кредите за младе и младе брачне парове у периоду од 25.09.2020. године до 25.10.2020. године. Укупан број пријављених по овом конкурсу је био 550, а од чега је одобрено 500 захтјева. 

Посебан програм субвенционисања каматне стопе на стамбене кредите за младе и младе брачне парове се реализује од 2008. године, а укупан број додијељених субвенција од почетка реализације овог програма, укључујући и посљедњи расписани конкурс, износи 4348.

Од 2008. године, па до краја 2020. године на овај програм ће бити утрошено око 13.300.000,00 КМ.

Програм субвенционисања каматне стопе на стамбене кредите за младе и младе брачне парове обухвата субвенционисање стамбених кредита добијених под повољнијим условима и младим људима помаже да ријеше стамбено питање, као приоритетно питање у наставку њихових живота, оснивање и развој здраве породице, као и повећање наталитета и останак младих у Републици Српској

На данашњој сједници Влада Републике Српске донијела је Одлуку о давању сагласности на Приједлог Ребаланса Финансијског плана-Буџета Фонда здравственог осигурања Републике Српске за 2020. годину.

Влада Републике Српске упознала се данас са Информацијом о објављеном Извјештају о БиХ за 2020. годину, те задужила републичкe органe управе да у сарадњи са Министарством за европске интеграције и међународну сарадњу, а у циљу заштите уставних надлежности Републике Српске, наставе активности које се односе на процес европских интеграција.

Влада Републике Српске, на данашњој сједници, разријешила је Јовану Ловрић дужности ВД директора ЈЗУ Завод за стоматологију. Влада је за ВД директора ЈЗУ Завод за стоматологију именовала Сњежану Радетић.

 

Фронтал
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog