Sport

Никола Јокић међу 10 од којих се очекује да буду најбољи наредне сезоне

Док се кошаркаши НБА лиге увелико спремају за припремне мечеве пред почетак наредне сезоне, у спортским медијима се већ дају прогнозе о потенцијалним фаворитима, очекиваним резултатима и најбољим играчима. Тако је нашег интернационалца Николу Јокића спортска мрежа ЕСПН већ уврстила међу 10 играча за које се очекује да буду најефикаснији у наредној сезони.

Америчка спортска мрежа ЕСПН направила је листу играча од којих очекује да буду најбољи у предстојећој сезони а кошаркаш Денвер Нагетса Никола Јокић нашао се на десетој позицији.

„Јокић је показао како може да помогне тиму на неколико начина - против Јуте Џез, тражили су да буде поентер, бележио је просечно 26,3 поена. То је пало на 24,4 против Клиперса, али је Јокић доминирао у скоку (13,4) и просечно бележио 6,6 асистенција. Иако је био лимитиран проблемима са фауловима против каснијих шампиона Лејкерса, просечно је погађао 58% шутева за два поена", пише у анализи ЕСПН.

На првом месту листе нашао се Леброн Џејмс, иза њега су Ентони Дејвис и Јанис Адетокумбо.

На четвртој позицији је Лука Дончић, а на петој Кавај Ленард, међу 10 за које се очекује да буду најбољи су још Кевин Дурент, Дамјан Лилард, Стеф Кари и Џејмс Харден.

Припремне утакмице почињу да се играју већ овог викенда а нова НБА сезона почиње 22. децембра.

 

Извор: РТС

 

Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog