Vijesti

У Српској 70 новозаражених и 9 смртних случајева

Од посљедњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској, у посљедња 24 часа, у Институту за јавно здравство Републике Српске, Универзитетском клиничком центру Републике Српске и у Болници Св. Врачеви у Бијељини извршено је тестирање 569 лабораторијских узорка, а нови вирус корона (SARS-CoV-2) потврђен је код 70 особа.

Ради се о 38 мушких и 32 женске особе, од којих је 12 млађе, 37 средње и 21 особа старије животне доби.

Према мјесту пребивалишта, 31 особа је из Бањалуке,10 из Козарске Дубице, шест из Лакташа, по четири из Кнежева, Прњавора, Челинца и Бијељине, по двије из Мркоњић Града и Приједора и по једна из Модриче, Оштре Луке и Српца.

У посљедња 24 часa, Институту за јавно здравство Републике Српске пријављенo jе девет смртних случајева код којих је потврђено присуство вируса корона. Ради се шест мушкараца и три жене, средње и старије животне доби, од којих су три особе из Бањалуке и по једна из Новог Града, Зворника, Требиња, Теслића, Мркоњић Града и Добоја. 

До сада је у Републици Српској потврђенo 38.837 случајева вируса корона, а преминуло је укупно 1.954 особа код којих је потврђен тест на вирус корона.

У Републици Српској, од новог вируса корона, до сада се опоравило 25.099 особа, а тестирано је укупно 174.793 особа.

Укупан број хоспитализованих у Републици Српској је 599, у Универзитетском клиничком центру Републике Српске 225, а у oпштим болницама 374  .

У Републици Српској под здравственим надзором тренутно су 5.921 особе, а надзор је завршен код 124.450 особе.

 

Фронтал
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog