Politika

Нови раскол у СДС-у (ВИДЕО)

Након народног посланика Жељка Бабића из Лакташа и његов колега из Народне скупштине Давор Шешић јавно негодује због односа руководства матичног СДС-а према Крајини. Шешић је незадовољан што ниједан од три посљедња предсједника СДС-а није из овог дијела Републике Српске и што је глас Крајишника у Предсједништву странке занемарљив.

Посланик СДС-а Давор Шешић тврди да је бањалучки одбор, вољом челника странке, већ 20 година на маргинама. Наводи да у предходном Предсједништву, међу 15 чланова, није било ниједног Бањалучанина. Каже да га је тај страначки орган спријечио да буде носилац листе на локалним изборима.

За портал "Герила" Шешић признаје да није задовољан и што СДС, без јасних критеријума, у чланство прима дојучерашње узданице других партија.

- Нема ништа спорно у доласку нових људи у странку, али не могу појединци, који су до јуче били у власти или уз власт и стварали капитал на сумњив начин, бити носиоци промјена. То је апсурд. Народ то не жели и јасно то поручује. Ако тајкуни пређу са једне стране на другу, шта је ту промјена? Ништа - истиче Шешић.

На однос Мирка Шаровића према крајишким СДС-овцима и претпостављање новопридошлих старим члановима, поново се жали посланик ове странке Жељко Бабић из Лакташа. Каже да засад остаје у Клубу посланика СДС-а и да ће о свом статусу одлучити за 30-ак дана.

У разговору за портал "Српска.инфо" истиче да је предсједника СДС-а Мирка Шаровића информисао о незадовољству, али да је добио одговор да о свему још једном размисли.

- Тражим другачији однос према чланству и боље међуљудске односе. Исто тако, сматрам да би неко требао да сноси одговорност за лоше изборне резултате на локалним изборима. До сада нико није одговарао за то, а требао би - каже Бабић.

Бабић је изјавио да је са њим и Шешићем сагласан и посланик из Приједора Милан Тубин. Каже да има сазнања да он већ преговара о преласку у другу странку, али Тубин то демантује.

- Не знам откуд Бабићу то да размишљам о изласку из Српске демократске странке. Ту сам и остајем ту - додао је Тубин.

Недавно је и предсједник Главног одбора СДС-а Милан Миличевић изјавио да није задовољан изостанком анализе лоших изборних резултата и тиме што је донедавни ДНС-овац Милан Радовића одмах постављен на позицију замјеника предсједника странке.

И посланик Небојша Вукановић, члан Клуба СДС-а у Народној скупштини, јавно се обрушио на челнике те странке јер га нису позвали на важан састанак са ПДП-ом.

У Служби за односе с јавношћу СДС-а нису жељели кометарисати критичке изјаве својих посланика.

 

Извор: rtrs.tv
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog