Vijesti

Savčić: Koliko Srba je trebalo biti pobijeno da bi neko odgovarao

Predsjednik Boračke organizacije Republike Srpske Milomir Savčić izjavio je danas za Srnu da je zaprepašten oslobađajućom presudom za zločine počinjene nad Srbima u Trnovu, te upitao koliko je Srba trebalo biti pobijeno u proteklom ratu da bi neko bio proglašen odgovornim.

Reagujući na odluku Suda BiH da prvostepeno po svim tačkama optužnice oslobodi Edhema Godinjaka, Medarisa Šarića i Mirka Bunozu za zločine počinjene nad srpskim civilima na podrčju Trnova, Savčić je istakao da je to još jedan u nizu dokaza nepravde, te da će biti interesantno čuti obrazloženje presude.

- Ovo je nevjerovatno. Ima trenutaka u životu i vijesti kada čovjek stvarno ostane bez riječi. Zaprepašten sam do te mjere da ne mogu da nađem adekvatne riječi kojima bih izrazio svoje razočarenje - rekao je Savčić.

Prema njegovim riječima, ovdje je riječ o principu "kadija te tuži, kadija ti sudi".

- Problem je što je pravosuđe u rukama jednog naroda i što oni time ne samo da dijele nepravdu nego itekako utiču na ocjenu karaktera rata, ali i na budućnost ovog prostora. Ne mogu da kažem ove države, jer BiH to neće biti dok god imamo dominaciju jednog naroda nad drugim - istakao je Savčić.

 

Povezana vijest: Zločini nad Srbima opet bez kazne; Oslobađajuća presuda za Trnovo

Izvor: srna.rs
Twitter
Anketa

Da li građani BiH koji prime vakcinu, treba da budu privilegovani (nesmetan odlazak na utakmice, pozorište, bioskop, nenošenje maski u zatvorenom prostoru), u odnosu na one koji nisu primili?

Rezultati ankete
Blog