Sport

PSŽ može do trofeja za zelenim stolom – polufinalistima LŠ prijeti izbacivanje zbog Superlige

Evropska fudbalska unija (UEFA) ozbiljno razmatra teške sankcije za sve učesnike nove Superlige i preti izbacivanjem polufinalistima dva najjača fudbalska takmičenja – Lige šampiona i Lige Evrope.

To znači da bi već u petak Real Madrid, Mančester siti i Liverpul mogli da budu izbačeni iz Evrope i da Pari Sen Žermen, jedini polufinalista koji nije pod prijetnjom kazne, za zelenim stolom bude krunisan šampionom starog kontinenta.

Snažna eksplozija u evropskom fudbalu odjeknula je u nedjelju uveče, kada je 12 klubova osnivača objavilo da je formiralo novo takmičenje pod nazivom Superliga.

PSŽ bi mogao da postane prvak Evrope za zelenim stolom

Taj potez pokrenuo je lavinu kritika koje su stizale sa svih strana, a iz Uefe su odmah zaprijetili suspenzijama iz evropskih takmičenja, ali i branjenjem igranja na Svjetskom i Evropskom prvenstvu.

U narednim danima očekuje se i odluka o završnici ovogodišnje Lige šampiona i Lige Evrope, odnosno potvrda Pravnog tima, koja bi mogla da bude drakonska. Ideja je da se iz završnice izbace Real Madrid, Mančester siti, Čelsi, Mančester junajted, Arsenal, a predsjednik Aleksander Čeferin, ako je vjerovati stranim medijima, insistira da odluka bude donesena što prije.

Ona bi mogla da bude poznata već u petak – prema riječima Jespera Molera, člana Izvršnog odbora Uefe i predsjednika Fudbalskog saveza Danske, novi zemljotres bi mogao da se dogodi krajem sedmice.

"Ovi klubovi moraju da budu izbačeni i očekujem da će se to desiti u petak", rekao je Moler za tamošnji DR.

U prevodu, to znači da bi Pari Sen Žermen kao jedini preostali bio krunisan šampionom Evrope i prvi put u istoriji došao do "ušatog" pehara, dok bi se u finalu Lige Evrope borili Roma i Viljareal.

S druge strane, predsjednik Reala i prvi čovjek Superlige Florentino Peres uvjerava da do suspenzija sigurno neće doći.

"Mogu vam sa 100% sigurnosti reći da Real Madrid, Mančester Siti i Čelsi neće biti izbačeni. To nije moguće", rekao je Peres.

 

Izvor: rts.rs 
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog