Vijesti

У Српској корона вирусом заражено још 229 особа

Од посљедњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској, у посљедњa 24 часа, у Институту за јавно здравство Републике Српске, Универзитетском клиничком центру Републике Српске, Универзитетској болници у Фочи и у болницама Св. Врачеви у Бијељини и Св. апостол Лука у Добоју извршено је тестирање 724 лабораторијска узорка, а нови вирус корона (SARS-CoV-2) потврђен је код 229 особа.

Ради се о 101 мушкој и 128 женских особа, од којих је 29 млађе, 127 средње и 73 особе старије животне доби.

Према мјесту пребивалишта, 35 особа је из Бијељине, 26 из Бањалуке, 15 из Добоја, 13 из Теслића, 11 из Приједора, десет из Лакташа, девет из Угљевика, по осам из Дервенте, Зворника и Шамца, по седам из Требиња, Градишке, Прњавора и Фоче, шест из Невесиња, по пет особа је из Билеће, Мркоњић Града, Новог Града и Шипова, четири из Челинца, по три из Источног Новог Сарајева, Чајнича и Шековића, по двије из Брода, Власенице, Кнежева, Лопара и Модриче и по једна особа је из Братунца, Вишеграда, Котор Вароша, Љубиња, Пала, Рудог, Српца и Станара.

У посљедња 24 часa, Институту за јавно здравство Републике Српске пријављенo je 15 смртних случајева код којих је потврђено присуство вируса корона. Ради се о особама средње, старије и једној особи млађе животне доби од којих су четири особе из Бања Луке, по двије особе из Билеће и Прњавора и по једна особа из Петровца, Требиња, Брода, Српца, Приједора, Новог Града и Петрова.

До сада je у Републици Српској потврђенo 61.323 случаја вируса корона, а преминуло је укупно 3.322 особе код којих је потврђен тест на вирус корона.

У Републици Српској, од новог вируса корона, до сада се опоравило 42.457 особа, а тестирано је укупно 256.278 особа.

Укупан број хоспитализованих у Републици Српској је 893, у Универзитетском клиничком центру Републике Српске 380, а у осталим болницама 513. На респиратору су 83 особе (43 у Универзитетском клиничком центру Републике Српске, 40 у осталим болницама).
У Републици Српској под здравственим надзором тренутно је 7.049 особа, а надзор је завршен код 179.265 особа.

Фронтал

Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog