Vijesti

У Српској 83 случаја вируса корона, 24 особе преминуле

Од посљедњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској, у посљедњa 24 часа, у Институту за јавно здравство Републике Српске, Универзитетском клиничком центру Републике Српске, Универзитетској болници у Фочи и у болницама Св. Врачеви у Бијељини и Св. апостол Лука у Добоју извршено је тестирање 561 лабораторијског узорка, а нови вирус корона (SARS-CoV-2) потврђен је код 83 особe.

Ради се о 45 мушких и 38 женских особа, од којих је 8 млађе, 51 средње и 24 особе старије животне доби.

Према мјесту пребивалишта, 34 особе су из Бањалуке, 17 из Бијељине, шест из Зворника, по четири из Добоја, Котор Вароша и Лакташа, три из Теслића, по двије из Прњавора, Станара и Фоче и по једна особа је из Брода, Дервенте, Мркоњић Града, Шамца и Шипова.

У посљедња 24 часa, Институту за јавно здравство Републике Српске пријављена су 24 смртна случаја код којих је потврђено присуство вируса корона. Ради се о особама средње и старије животне доби од којих је шест соба из Бања Луке, три особе из Теслића, по двије особе из Дервенте, Невесиња и Вишеграда и по једна особа из Фоче, Лакташа, Требиња, Пала, Петрова, Вукосавља, Добоја и Зворника.

До сада je у Републици Српској потврђенo 62.061 случај вируса корона, а преминуло је укупно 3.431 особа код које је потврђен тест на вирус корона.

У Републици Српској, од новог вируса корона, до сада се опоравило 42.976 особа, а тестирано је укупно 259.205 особа.

Укупан број хоспитализованих у Републици Српској је 753, у Универзитетском клиничком центру Републике Српске 300, а у осталим болницама 453. На респиратору је 70 особа (36 у Универзитетском клиничком центру Републике Српске, 34 у осталим болницама).
У Републици Српској под здравственим надзором тренутно је 6.068 особа, а надзор је завршен код 181.036 особа.

 

Фронтал

Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog