Vijesti

Radanović: Srbi ne mogu u Dobrovoljačku, Bošnjacima niko ne pravi problem u Srpskoj

Predsjednik Odbora za zaštitu Srba u Federaciji BiH Đorđe Radanović ne vidi razlog zašto se Srbima ne bi dozvolilo polaganje vijenaca u Dobrovoljačkoj ulici u Sarajevu kao što je Bošnjacima dozvoljeno da u Republici Srpskoj odaju počast na mjestima stradanja bošnjačkog naroda.

Radanović je rekao da niko ne pravi problem Bošnjacima u Prijedoru da to učine, niti ih je ko napadao, kao što nikome nije palo na pamet da izazove nered kada je prošle godine na obilježavanje stradanja Bošnjaka u Kalinoviku dolazio lider SDA Bakir Izetbegović.

On je za "Euro Blic" istakao kako Srbima nikada nije bilo dozvoljeno da uđu u nekadašnju Dobrovoljačku ulicu i odaju počast, već je dozvoljeno samo da se na godišnjicu stradanja dođe u ulicu prije, te tu polože vijenci, odnosno prihvatane su sugetije kantonalnog MUP-a da se to učini na nekih 100 do 200 metara od Dobrovoljačke.

Predsjednik BORS-a Milomir Savčić potvrdio je ovom dnevnom listu da Srbima nikada nisu dali da dođu na mjesto stradanja, pogotovo da se tamo postavi spomen-ploča, za razliku od Bošnjaka koji na svako mjesto stradanja njihovih sunarodnika dolaze bez ikakvih problema.

- Čak postavljaju i obilježja i spomen-ploče, nekada i sa provokativnim i netačnim natpisima, kao što je bio slučaj u Višegradu da kažu da se tamo desio genocid - rekao je Savčić.

 

Izvor: srna.rs 
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog