Sport

Preminuo Zoran Vukelić, prvi predsjednik Vaterpolo kluba Borac

Vaterpolo klub Borac saopštio je da je u 38. godini preminuo Zoran Vukelić, jedan od osnivača i prvi predsjednik banjalučkog kluba.

-Sa tugom i nevjericom opraštamo se od prvog predsjednika Vaterpola klub Borac i jednog od osnivača Kluba. Zoka je pripadao generaciji „luđaka“ koji su vaterpolo trenirali u nemogućim uslovima (stari Incelov bazen i Šeherov bazen u postdejtonskom vremenu), ali ipak nije odustao i zaslužan je za to što je vaterpolo „živio“ u našem gradu i kada za to realno nisu postojale mogućnosti – navedeno je u saopštenju.

Napominju da je 2008. Zoran sa drugarima pokrenuo VK Borac, koji u kratkom vremenu privlači veliki broj članova, a Zoran Vukelić postaje prvi predsjednik kluba.

-Upravo u tom periodu je Zoran zaslužan da su se počele igrati prijateljske utakmice s ekipama iz FBiH, dok još nije postojala nikakva vrsta organizacije u smislu takmičenja. Po osnivanju Vaterpolo saveza Republike Srpske VK Borac se uključuje u rad saveza. Do 2011. godine je Zoran vodio klub, a 2017. godine ljudi entuzijasti uz Zorana reaktiviraju VK Borac i on je izabran za predsjednika Kluba – istakli su u saopštenju.



Dodali su da će Zoran ostati upamćen kao član generacije vaterpolista koji su zaslužni za to što  je vaterpolo „živio“ u Banjaluci kada za to nisu postojale optimalne mogućnosti i kao osoba koja je svoje vrijeme nesebično dala za razvoj vaterpola u RS i BiH.

 
Izvor: glassrpske.com 
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog