Vijesti

У Српској 19 особа заражено вирусом корона

Од посљедњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској, у посљедњa 24 часа, у Институту за јавно здравство Републике Српске, Универзитетском клиничком центру Републике Српске, Универзитетској болници у Фочи и у болницама Св. Врачеви у Бијељини и Св. апостол Лука у Добоју извршено је тестирање 407 лабораторијских узорака, а нови вирус корона (SARS-CoV-2) потврђен је код 19 особа.

Ради се о 11 мушких и осам женских особа, од којих је 12 средње и седам особа старије животне доби.

Према мјесту пребивалишта, по пет особа је из Бањалуке и Приједора, три из Бијељине и по једна из Билеће, Дервенте, Добоја, Козарске Дубице, Прњавора и Шипова.

У посљедња 24 часa, Институту за јавно здравство Републике Српске пријављена су два смртна случаја код којих је потврђено присуство вируса корона. Ради се о особама старије животне доби из Градишке и Приједора.

До сада je у Републици Српској потврђенo 64.307 случајевa вируса корона, а преминулo je укупно 3.761 особa код којих је потврђен тест на вирус корона.

У Републици Српској, од новог вируса корона, до сада се опоравило 47.149 особа, а тестирано је укупно 281.558 особа.

Укупан број хоспитализованих у Републици Српској је 108 у Универзитетском клиничком центру Републике Српске 46, а у осталим болницама 62.

На респиратору је 16 особа (10 у Универзитетском клиничком центру Републике Српске, 6 у осталим болницама).

У Републици Српској под здравственим надзором тренутно су 1.062 особe, а надзор је завршен код 192.371 особе.

 

Фронтал

Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog