Muzika i film

Snima se film "Janjičar", u glavnoj ulozi Kristijan Bejl?

Reditelj "Dare iz Jasenovca" Gaga Antonijević uskoro počinje snimanje epskog spektakla "Janjičar" u kojem će glavnu ulogu navodno igrati Kristijan Bejl.

Kako navode beogradski mediji, navodno su i pregovori sa Šeron Stoun u toku. Slavna holivudska glumica trebalo da tumači lik Bejlove majke.

"Kristijan je već prihvatio ulogu u budućem filmskom hitu, čije je radnja smještena pred kraj 17. vijeka, dok su pregovori sa Šeron na samom početku. Ona bi trebalo da igra Bejlovu majku, iako je starija od njega samo 16 godina, to se uklapa u Gaginu viziju lika, jer su u to vrijeme djevojke mlade rađale", kaže izvor Informera.

Vijest o velikim glumačkim imenima u filmu "Janjičar" potvrdio je i reditelj.

"Već 20 godina radim na scenariju za film "Janjičar" i to zajedno sa Kristijanom Bejlom. On je nedavno završio snimanje jednog filma u Australiji i sada čekam da mi javi datum kada bi mogao da krene sa radom na ovom projektu ", rekao je Antonijević za Informer i dodao:

"Bejl bi trebalo da igra Srbina kojeg Turci odvode u Instanbul, gde postaje paša u njihovoj vojsci. U jednom trenutku ga sultan vraća u Srbiju u rodni kraj, da zajedno sa turskom vojskom uguši bunu koju su Srbi digli. Tu kreće njegov sudar s prošlošću. Tada će biti u velikoj moralnoj dilemi šta da uradi", otkriva reditelj.

Snimanje filma bi trebalo da počne sljedeće godine na lokacijama u Turskoj i Srbiji.

Bejl je, inače, oženjen Srpkinjom, šminkerkom Sandrom Blažić s kojom ima kćerku.

U projekat trebalo da bude uključen i Halit Ergenč?

Podsjetimo, još 2017. godine govorilo se kako bi turski glumac Halit Ergenč, koji je slavu stekao kao Sulejman Veličanstveni u istoimenoj seriji, mogao da postane član ekipe filma "Janičar", koji reditelj Predrag Gaga Antonijević planira da snimi.

Osim uloge, kako se tada pisalo, Gaga je sa glumcem i njegovom ekipom iz Turske pregovarao i oko produkcije, jer želi da film "Janjičar" bude projekat kojim će krunisati dugogodišnju uspješnu karijeru, poslednjih četvrt veka građenu i u Americi. Scenario ostvarenja Antonijević piše godinama.

Podsjećamo, Halit je u decembru 2010. sa suprugom Berguzar Korel, takođe glumicom, bio gost Beograda povodom završetka emitovanja serije "Hiljadu i jedna noć", u kojoj su glumili ljubavni par. Njihov dolazak izazvao je pravu euforiju u Srbiji.

 

Izvor: telegraf.rs
Twitter
Anketa

Da li podržavate ideju da se Dan Republike Srpske umjesto 9. januara slavi 15. februara?

Rezultati ankete
Blog