Sport

НЕСТВАРАН МЕЧ: Српкиње послије драме прошле у финале ЕП! (ВИДЕО)

Француска ће бити посљедња препрека на путу ка злату српској репрезентацији.

Кошаркашице Србије пласирале су се у финале Европског првенства пошто су у у Валенсији савладале Белгију са 74:73 (23:17, 9:19, 22:19, 20:18).

Најефикаснија у Србији била је Соња Васић са 16 поена, осам скокова и три асистенције, 15 поена је додала Александра Црвендакић, док су по девет поена и пет скокова уписале Невена Јовановић и Тина Крајишник.

У Белгији боља од осталих била је Жули Алеман са 18 поена, Антонија Делар је постигла 14, а Ким Месдах је уписала 11 поена.

Србија је у раној фази прве четвртине дошла до двоцифрене предности, да би Белгија до краја четвртине успјела да смањи резултат на 23:17.

У наставку меча боље је заиграла репрезентација Белгије, која је у финишу полувремена дошла до највеће предности (32:36).

Трећа четвртина протекла је у водству Белгије, која је у два наврата имала пет поена предности, али је Србија смањила резултат на само поен разлике.

Србија је у финишу меча повела са четири поена разлике, да би затим са слободних бацања биле прецизне Јовановић и Јелена Брукс.

При самом крају Белгија је "тројком" Ким Месдах смањила резултат, а потом су на 1,6 секунди прије краја српске кошаркашице изгубиле лопту, док је Месдах поново била прецизна, али шут није упутила на вријеме.

Противник у недјељу у финалу селекцији Србије је Француска (21.00), док Белгија игра за треће мјесто против Белорусије (18.00).

 

Извор: zurnal.rs

 

Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog