Sport

Бронзане одбојкашице донеле Србији девету медаљу у Токију

Женска одбојкашка репрезентација Србије освојила је данас бронзану медаљу на Олимпијским играма у Токију, пошто је у мечу за треће место победила Јужну Кореју са 3:0, по сетовима 25:18, 25:15, 25:15.

После сребра из Рија, актуелне светске и двоструке узастопне европске шампионке стигле су до још једног олимпијског одличја, пошто су предвођене сјајном Тијаном Бошковић оправдале улогу фаворита и убедљиво савладале Кореју, други пут у Токију.

Бошковићева је меч завршила са 33 поена, осам поена је освојила Мина Поповић, Милена Рашић шест, Бјанка Буша поен мање, а Маја Огњеновић четири поена. У тиму Јужне Кореје најбоља је била Ким Јон-Кунг са 11 поена, јавља Бета.

Екипе су се у првом сету смењивале у вођству све до финиша тог дела игре када је на сервис линију стала Бошковић. Од 18:17 Србија је брзо стигла до 23:17, а тачку на први сет, практично и на меч, ставио је блок Србије за 25:18.

У наредна два сета је апсолутно све функционисало у игри Србије, која ни у једном моменту није дозволила Кореји да се врати у меч.

Почетак другог сета донео је предност Србије од 3:1 и 6:3, па 13:6 после серије од 5:0. Србија је у наставку водила са 17:10, 19:11 и 22:14, а на крају је било 25:15 за предност од 2:0 у сетовима.

Кореја је на почетку трећег сета имала предност од 4:1, али је Србија после три аса Бошковићеве повела са 8:5 и тако најавила велику победу. Водила је Србија затим са 14:7, па 19:11 и 22:13, а сет је решила у своју корист са 25:15.

Одбојкашице су овом бронзом обезбедиле Србији девету медаљу на Играма у Токију, чиме је премашен учинак из Рија када је освојено осам одличја.

Терзић: Једна од наших најважнијих медаља

Селектор женске одбојкашке репрезентације Србије Зоран Терзић рекао је данас да је бронзана медаља на Олимпијским играма у Токију једна од најважнијих које је освојио национални тим.

„Ово је, по мом мишљењу, једна од наших најважнијих медаља и она ме је учинила поносним што водим ову екипу. Огроман је ово резултат за ову екипу”, рекао је Терзић, преноси Олимпијски комитет Србије.

Женска одбојкашка репрезентација Србије освојила је бронзану медаљу на Играма у Токију, пошто је у мечу за треће место победила Јужну Кореју са 3:0, по сетовима 25:18, 25:15, 25:15.

„Јавност зна или не зна, колико смо ми проблема имали везаних за састав екипе, на крају видљиви су и овде, да нам неке врло важне играчице нису играле, да нам неке нису ни ту. Једноставно, то није она екипа која 2018. постала првак света, али опет смо узели медаљу на највећем такмичењу на свету, и то други пут заредом”, рекао је Терзић, преноси Бета.

„Однос девојака према њиховом послу, понашање у селу, или на утакмици или било где друго, заслужује не похвале, него је то нешто што треба записати и дати другима да уче како се понаша једна спортска екипа”, истакао је селектор Србије.

Капитен репрезентације Маја Огњеновић напоменула је да можда није рекла последњу реч у репрезентативном дресу и да је њена жеља да наступа и на Олимпијским играма у Паризу.

„Утакмица је на почетку била пуна набоја и страха. Из свих оних разлога које сам помињала после САД. Ипак, Кореја није екипа тог нивоа. Нисмо смеле себи да дозволимо да се деси нешто непланирано”, рекла је Огњеновићева.

„Почетак је био тврђи, али после смо дошле до наше игре, која можда није била толико течна, добра и лепршава као против Кореје у групи. Али, разумљиво јер је превелики улог”, додала је она.

Огњеновићева је навела да није било лако опоравити се после пораза од САД у полуфиналу.

„Свима је баш тешко пало. Јучерашњи дан је био тежак и тај тренинг је био у сред дана, а данас је термин у девет. Хиљаду неких детаља, али... Пресрећне смо”, рекла је она.

 

Извор: politika.rs
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog