Sport

Pavkov započeo, Ivanić završio posao – Crvena zvezda deklasirala Kluž! (VIDEO)

Crvena zvezda je ostvarila veliku prednost u prvoj utakmici plej-ofa za ulazak u Ligu Evrope protiv Kluža – 4:0 (2:0).

Crveno-beli su mnogo bliži grupnoj fazi ovog takmičenja i, možda je rano reći, ali bi po svemu viđenom ove večeri revanš kroz sedam dana u Rumuniji trebalo da bude čista formalnost.

Kluž se nije pokazao u pravom izdanju, Zvezda ga je apsolutno nadigrala, a od početka nije bilo rešenja za Zvezdinog "iks-faktora" Milana Pavkova.

I ovog puta bio je "džoker" Dejana Stankovića, a opravdanje da počne utakmicu opravdao je već posle pet minuta igre na stadionu "Rajko Mitić".
FK Crvena zvezda - CFR Cluj Live Score

Tada je pokazao istančan njuh za gol isprativši akciju i šut El Fardua Bena koji se od golmana Arlauskisa odbio pravo na njegovu glavu.

Sjajno je trznuo i sa oko 15 metara loptu poslao u praznu mrežu gostujućeg tima. Usledila je erupcija oduševljenja na tribinama i ovacije za Zvezdinog napadača.



Crvena zvezda: Borjan – Gobeljić, Degenek (45+2. Pankov), Dragović, Rodić – Sanogo – Ben, Kanga (73. Krstičić), Ivanić (79. Srnić), Katai – Pavkov (79. Krstović).

Kluž: Arlauskis – Manea, Čiobotariju, Sestor, Kamora – Sigurjonson, Rodriges – Deak, Omrani (62. Kostače), Petrila – Debeljuk (62. Alibek).

Kluž je uspeo da se brzo oporavi od šoka, ali ne i da uzvrati, jer je Zvezda sa Sekuom Sanogom i Gejlorom Kangom uspela da zatvori sve rupe na sredini terena.

Milan Borjan praktično je bio nezaposlen u prvom poluvremenu, a najviše se isticao kada je slavio pogotke svojih saigrača. Tu priliku je imao ponovo u 38. minutu.

Ponovo je u centru pažnje bio Milan Pavkov, kome ide 70 odsto drugog gola Zvezde. Centaršut Mirka Ivanića je, sa igračem na leđima, maestralno spustio grudima ka Aleksandru Kataiju, a Zvezdina "desetka" je efektno pogodila kroz noge igrača ispred sebe za velikih 2:0.



Jedina mrlja iz prvog poluvremena je bila povreda Miloša Degeneka, koji se u 45. minutu bez duela i lopte požalio na bol u zadnjoj loži, legao na travu i više nije mogao da nastavi.

Nije Zvezda stala, već je nastavila da napada i traži nove golove, a posle nekoliko promašaja Pavkova u nastavku, na scenu je stupio Mirko Ivanić.

Najpre je u 68. minutu oduzeo loptu na sredini terena, furiozno povukao kontru i poslužio El Fardua Bena koji je zakucao loptu u mrežu i podigao tri prsta u znak proslave.



Ni tu nije bilo podizanja ručne, već je devet minuta kasnije i sam Ivanić dobio nagradu za izuzetnu partiju ove večeri.

Posle kornera sa leve strane je sjajno skočio, nadvisio svog čuvara i trzajem glavom postigao pogodak za konačnih 4:0.



U završnici je Kluž imao jedinu veliku priliku, ali je Alibek pogodio prečku i tu je otišla jedina prilika da Kluž sačuva nadu pred revanš.

 


Izvor: b92.net

 

Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog