Sport

Srpski komentator u prenosu odbio izgovoriti ime sudije i nazvao ga drumskim razbojnikom (VIDEO)

Utakmica 2. njemačke Buneslige između Ingolstadta i Nurnberga okončana je bez pogodaka, ali pažnju gledalaca u regionu privikao je srpski komentator na Sport Klubu koji ni nije želio izgovoriti ime njemačkog sudije Felixa Brycha.

Štaviše, nazvao ga je drumskim razbojnikom i auditorijum je molio za razumijevanje.

"Sudiju verovatno prepoznajte, ali uz vaše razumevanje, ime ovog drumskog razbojnika zaista ne želim da izgovaram i zaista to neću činiti tokom utakmice. Nažalost, ovakvima je i dalje dozvoljeno da se bave fudbalom", kazao je komentator.

U pozadini priče je utakmica sa Svjetskog prvenstva 2018. godine kada su se sastali Srbija i Švajcarska, a susret je završen trijumom Švajcaraca 2:1 što je značilo eliminaciju reprezentacije Srbije s Mundijala.

Tada, pri rezultatu 1:1 u direktnom okršaju za prolazak grupe Brych nije dosudio poprilično očigledan jedanaesterac na Aleksandru Mitroviću, a Xherdan Shaqiri je u 90. minuti zabio za presudnu pobjedu Švajcarske

U Srbiji su tada imali žestoke pritužbe na arbitražu jednog od najboljih svjetskih arbitara, koji prema njihovim tvrdnjama nije dosudio čist jedanaesterac pri rezultatu 1:1.

Čak je i FIFA tada priznala grešku Nijemca i odstranila ga sa šampionata, nakon što nije ni htio da gleda snimak uz pomoć VAR-a.

 

Izvor: klix.ba 
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog