Banja Luka

U Banjaluci za 24 sata evidentiran 321 prekršaj

Novi stacionarni radarski sistem na području grada Banjaluke, koji je juče pušten u rad na devet lokacija, za 24 časa rada evidentirao je 321 prekršaj, rečeno je Srni u Ministarstvu unutrašnjih poslova Republike Srpske.

Od ukupnog broja evidentiranih prekršaja, 318 se odnosi na prekoračenje brzine kretanja vozila, a tri su prolazak kroz crveno svjetlo na semaforu.

Najveći broj evidentiranih prekršaja, čak 94 evidentirano je upravo na dionici M-1, Ulica Rade Radića, u mjestu Zeleni vir - 108, zatim u Ulici Mladena Stojanovića - 65 i u Karanovcu čak 59.

Iz MUP-a navode da su neprilagođena i nepropisna brzina najčešća greška kod svih evidentiranih saobraćajnih nezgoda, a naročito kada je riječ o saobraćajnim nesrećama sa poginulim licima.

Јedan od ciljeva MUP-a Srpske jeste manje poginulih lica u saobraćajnim nezgodama smanjivanjem procenta vozila koja prekorače propisanu brzinu i prosječne vrijednosti prekoračenja.

MUP Srpske je još ranije obavjestio građane da 1. septembra počinje sa radom stacionarni radarski sistem na području Banjaluka koji će vršiti evidentiranje prekršaja nepropisne brzine i nepoštovanja zabrane prolaza /crveno svjetlo/ na raskrsnicama koje su regulisane uređajima za davanje svjetlosnih saobraćajnih znakova.

Na području grada Banjaluka stacionarni radari nalaze se na lokacijama:
Krfska ulica, Ulica Mladena Stojanovića, Knjaza Miloša /raskrsnica sa Bulevarom Milutina Milankovića/, ulica Put srpskih branilaca, magistralni put M-I 101, u mjestima Karanovac i Zalužani i magistralni put M-I 108 u mjestima Piljagići, Dragočaj /raskrsnica Ramići - Dragočaj/ i Ulica Rade Radića, u mjestu Zeleni vir.

 

Izvor: srna.rs 
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog