Kultura

Knjiga Berislava Blagojević ušla u lektiru za osnovnu školu

Knjiga "Upoznajte Gagarina, najšašavijeg psa u svemiru", napisana perom pisca Berislava Blagojevića, uvrštena je u spisak obaveznih lektira za učenike četvrtih razreda osnovnih škola u Republici Srpskoj.

Ovu informaciju potvrdio nam je sam Blagojević, a objasnio nam je da su mu radosnu vijest javili iz Zavoda za udžbenike i nastavna sredstva RS.

Inače, knjiga je i objavljena u izdanju Zavoda za udžbenike i nastavna sredstva, a, kako kaže, nikako nije očekivao ovakvu vijest te ni sam još nema podatke koja komisija je odlučila da će se popularni "pas Gagarin" naći u rukama mališana, prenose Nezavisne.

"Osjećaj je prelijep. Ova knjiga uopšte nije imala pretenzije da cilja na tako nešto veliko i ova vijest je sjajna. 'Upoznajte Gagarina, najšašavijeg psa u svemiru' je moja prva i zasad jedina knjiga koja je napisana za djecu, tako da svakako da sam iznenađen.

Naročito sam srećan jer je cijela priča inspirisana stvarnim psom, a djeca će sada imati priliku da se zaista upoznaju sa jednim psom kojeg ja jako volim. Tako će ostati zapamćen i kod budućih generacija", rekao je Blagojević.

 
Izvor: glassrpske.com 
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog