Republika Srpska

Višković: Nova investicija iz Rusije vrijedna 75 miliona KM

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković danas je na kraju posjete Sankt Peterburgu sa rukovodstvom kompanije "SPG Gasprom" dogovorio osnivanje zajedničko preduzeće koje će biti nosilac projekta izgradnje postrojenja za utečnjavanje prirodnog gasa u Zvorniku, što je investiciji vrijednoj 75 miliona KM.

"Republika Srpska će ovim dobiti još jednu investiciju u oblasti gasa sa ruskim partnerima. Na sastanku smo definisali određene detalje, koje treba da usaglasimo kako bi što prije krenuli u investiciju", rekao je Višković.

Prema njegovim riječima, u toku je izrada idejnog projekta i vrlo brzo se očekuje njegova realizacija.

On je rekao da je razgovarano o nastavku saradnje sa kompanijom "SPG Gasprom", s ciljem izgradnje postrojenja za utečnjavanje prirodnog gasa u Zvorniku.

"Naši partneri su obezbijedili zemljište u Zvorniku, na kojem je planirana izgradnja ovog postrojenja, a riječ je o investiciji vrijednoj 75 miliona KM", rekao je Višković.

Na sastanku je razgovarano o sporazumu koji je potpisan 2017. godine sa ovom kompanijom, koja se bavi razvojem projekata za utečnjavanje prirodnog gasa, saopšteno je iz Biroa Vlade za odnose s javnošću.

U okviru posjete Sankt Peterburgu, Višković je juče razgovarao sa gubernatorom ove oblasti Aleksandrom Beglovom i sa rukovodstvom kompanije "Luding".

Višković i delegacija Republike Srpske počeli su u ponedjeljak, 6. septembra, posjetu Sankt Peterburgu.

U delegaciji Republike Srpske, osim Viškovića, su i ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Boris Pašalić, direktor "Elektroprivrede" Luka Petrović, direktor preduzeća "GasRS" Ljubo Glamočić, predsjednik Privredne komore Republike Srpske Pero Ćorić, predsjednik Unije poslodavaca Saša Trivić, direktor vinarije "Jungić" Marijana Jungić, te direktor preduzeća "Petroprojekt" Dalibor Petrović.

 

Izvor: srna.rs 
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog