Svijet

Putin američkoj novinarki: „Lijepa, simpatična žena. Ja joj pričam jedno, a ona meni nešto sasvim drugo. Kao da nije čula šta sam rekao“ (VIDEO)

Ruski predsjednik Vladimir Putin je, u intervjuu za Si-En-Bi-Si, novinarki te američke TV stanice Hendli Gambl opširno odgovorio na pitanje da li Rusija koristi gas kao oružje.

„Rusija uopšte ne koristi nikakvo oružje, ako ste obratili pažnju...To je upravo politički motivisano naklapanje koje nema nikakvu osnovu što se tiče primene energetike kao neke vrste oružja“, rekao je, između ostalog, Putin.
On je ukazao i da Rusija povećava, a partneri iz drugih zemalja, uključujući SAD, smanjuju isporuke u Evropu.

Međutim, i pored podrobnog odgovora ruskog predsjednika, uslijedilo je novo pitanje novinarke: „Vidjeli smo globalni skok cijena i kako možete da natjerate Evropu da poverujete da ste pouzdan partner kada ne isporučujete tu energiju kroz gasovode?“.

Putinov odgovor je iznenadio mnoge prisutne, a i samu američku novinarku.
„Lijepa, simpatična žena. Ja joj pričam jedno, a ona meni nešto sasvim drugo. Kao da nije čula šta sam rekao“, kazao je Putin, ponovivši da Rusija povećava, a ne smanjuje, isporuke gasa.

Putin je, inače, u intervjuu govorio o brojnim temama, između ostalog o tome da li će se kandidovati na narednim predsjedničkim izborima i o potencijalnom naslijedniku, novim blokovima koji se stvaraju svijetu ali i zašto misli da Amerika pravi grešku prema svojoj valuti.

 

Izvor: rs.sputniknews.com 
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog