Zanimljivosti

Vilson je najpoznatija filmska lopta, sada je još poznatija jer je prodata za 230.000 funti (VIDEO)

Može li pravo prijateljstvo imati cijenu izraženu u dolarima ili funtama? Tim pitanjem se bavila britanska kuća „Prop stor“, kada je loptu za odbojku, poznatu po imenu Vilson, ponudila na aukciji.

Čuvena lopta je rekvizit sa snimanja filma Izgnanik, u kome glavnu ulogu igra Tom Henks. Film je prvi put emitovan 2000. godine i postigao je veliki uspjeh.

Odbojkaška lopta sada je prodata je na aukciji za 230.000 funti.

U filmu Izgnanik, glavni lik Čak Noland, koga tumači Henks, „zaglavljen" je na ostrvu četiri godine poslije pada njegovog aviona, sa svojom jedinim „prijateljem" u vidu odbojkaške lopte, koju je nazvao - Vilson.

Tokom četiri godine samoće, Noland razgovara sa Vilsonom i povjerava mu se.

Rijetko ko nije bio potpuno razočaran i tužan u sceni kada Noland, prilikom pokušaja da konačno ode sa pustog ostrva, slučajno dozvoli da lopta lagano otpluta u okeanske vode. To ga je rasplakalo i dovelo do toga da se lopti čak i izvinjavao što se rastaju zbog trenutka nepažnje...



„Na prednjoj strani lopte je tamno smeđe i crveno „lice", koje predstavlja Čakov krvavi otisak ruke. Ima i, sada već, izbledjeli par očiju, nos i usta", navodi se u opisu predmeta koji je prodat i već ima novog vlasnika.

Henks je osvojio Oskara za ulogu u filmu Roberta Zemekisa, dok je „Vilson" 2001. godine dobio nagradu Critics Choise Award, za najboljeg „neživog" učesnika u filmskom ostvarenju.

 

Izvor: rts.rs 
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog