Sport

Херојска побједа Србије над Португалијом за пласман на Свјетско првенство (ВИДЕО)

Фудбалери Србије савладали су Португалију са 2:1 у посљедњем колу квалификација за Свјетско првенство у Катару 2022. године.

Храбро су одиграли наши репрезентативци. У њиховој намјери није их спутао ни рано примљени гол. Успјели су да се издигну, направе преокрет и пласирају се на Свјетско првенство. Митрогол ставио тачку

Већ на старту Португалија је повела. Играо се други минут меча лопта је била код Гудеља, са леђа му је пришао Силва и ибио лопту до Санчеза који користи прилику и снажним ударцем шаље лопту у мрежу.

Остаје утисак да је Силва фаулирао нашег играча, али ВАР то није потврдио, а селектор Стојковић је због протеста зарадио жути картон.

Након примљеног гола наши репрезентативци су се брзо тргли и кренули у напад. Опсиједали су гол противника, Влаховић је у једном нападу погодио стативу.

До изједначења Србија је дошла у 33. минуту. Лопту је на ивици шеснестерца прихватио Тадић, услиједио је ударац. Голман Португалије имао је лопту у рукама, али му се она измигољила и завршила у мрежи.

Наставили су наши са нападима, стварали су шансе, најизгледнију пропустио је Костић када је погодио малу мрежу али са спољне стране.

Узвратили су и Португалци на супротној страни, али је наша одбрана добро реаговала и Рајковић је успио да сачува мрежу, па се на одмор отишло при неријешеном резултату.

Србија је у наставку играла са два нападча, умјесто Немање Гудеља у игру је ушао Александар Митровић.

Друго полувријеме донијело је нешто нервознију игру на обје стране. Португалци су успјели да умире темпо. Играло се углавном између два казнена простора.

Створено је неколико полуприлика пред оба гола, али није било реализације.

Потом је умјесто Живковића ушао Радоњић. Селектор Стојковић је овиме освјежио напад по десном боку.

Србија је покушавала са сви страна да стигне до гола Португалије. Ређали су се напади наше селекције. Противник је углавном пријетио из контранапада.

У финишу Стојковић је умјесто Костића убацио и трећег нападача, Јовића у покушају да стигне до гола.

То се исплатило у 90. минуту. Тадић је упутио центаршут са десне стране. На супротној се нашао Митровић и главом послао лопту у мрежу.

До краја меча није било промјене резултата.

Послије меча селектор Стојковић је истакао да би фудбалерима требало честитати чак и да нису стигли до побједоносног гола у Лисабону.

Стријелац побједоносног гола Александар Митровић и капитен Душан Тадић истакли су велику улогу селектора и нагласили да су пресрећни и да сви у Србији треба да буду срећни и поносни.

 

Извор: rts.rs 
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog