Vijesti

Dodik: Republika Srpska nema namjeru da vodi rat i ne postoje planovi o secesiji (VIDEO)

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je danas da sastanak članova Predsjedništva sa administratorkom američke Agencije za međunarodni razvoj Samantom Pauer nije proizveo ništa posebno, osim što predsjedavajući Željko Komšić skoro ništa nije rekao.

- Komšić je ignorisao pa čak i nije diskutovao, samo smo /bošnjački član Šefik/ Džaferović i ja debatovali, naravno, na potpuno suprotnim stranama. Mi ne dijelimo zajedničku koncepciju BiH koja ide za tim da se puzajući derogiraju ustavna prava - rekao je Dodik.

On je istakao da Republika Srpska ostaje posvećena miru i poštovanju Ustava.

Kada je riječ o USAID-u, Dodik je rekao da je ova agencija do sada dala ozbiljna sredstva za podršku Republici Srpskoj, te da Pauerova ne pravi razliku između Srpske i FBiH i da će nastaviti da podržava projekte u Republici Srpskoj.

- Ostajemo posvećeni saradnji i projektima sa USAID-om - rekao je Dodik na konferenciji za novinare u Istočnom Sarajevu nakon sastanka članova Predsjedništva sa Pauerovom u Sarajevu.

Dodik je naveo da je sastanak protekao u dobroj atmosferi, uprkos ranijim stavovima Pauerove koji su svima dobro poznati.

- Želim da vjerujem da Pauerova ostaje posvećena projektima u BiH koji su od značaja za mnoge lokalne zajednice, uprkos nekim njenim stavovima - rekao je on.

Dodik je rekao da se drugi dio sastanka odnosio na pitanja koja se tiču funkcionisanja BiH i perspektiva.

Ponovio je da Republika Srpska nema namjeru da vodi rat i da ne postoje planovi o secesiji.

Kada je riječ o medijskim navodima da je odbio zajedničko fotografisanje, Dodik je rekao da nije bio obaviješten da je predviđeno fotografisanje.

 

Izvor: rtrs.tv
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog