Region

U centru Pule grafiti sa kukastim krstom i natpisom "Za dom spremni"

U centru Pule na Međunarodni dan obilježavanja sjećanja na žrtve Holokausta osvanuli su grafiti sa kukastim krstom i ustaškim natpisom "Za dom spremni".

Istarski župan Boris Miletić najoštrije je osudio ovaj vandalski čin u vidu pojave sramotnog fašističkog obilježja u Puli i to na Međunarodni dan sjećanja na žrtve Holokausta.

- Istra je bila i ostala regija koja se ponosi svojim antifašističkim tekovinama, a nedaleko je poznata po svojoj multikulturalnosti i toleranciji - poručio je Miletić.

Crtanje nacističkih obilježja i ustaških pozdrava osudio je i pulski gradonačelnik Filip Zoričić, koji je istakao da je članovima nove gradske uprave u interesu da svake godine obilježavaju Međunarodni dan sjećanja na žrtve Holokausta.

- U interesu nam je i da jedan kutak u gradu bude posvećen Ani Frank, kao i djeci koja su doživjela tragediju Holokausta i svih ratnih tragedija na ovom području koje su na tužan način obilježile sve generacije, pogotovo mlade ljude - rekao je Zoričić.

U Puli su se i prošle godine 30. decembra na nekim zgradama pojavili grafiti sa kukastim krstovima i natpisom "Hitlerjugend", prenosi portal "Indeks".


Izvor: srna.rs
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog