Region

Milanović: BiH bez Hrvata ne postoji, bez Srba kojih ima više od Hrvata, još manje

Predsjednik Hrvatske Zoran Milanović ocijenio je juče da visoki predstavnik za BiH izjavom o održavanju izbora u BiH na jesen bez obzira na ishod pregovora o izbornoj reformi, ohrabruje bošnjačke stranke da idu đonom na Hrvate i naglasio da bez Hrvata i Srba nema BiH.

„Ponašaju se, srećom bez oružja, njihov modus operandi je isti kao i Slobodana Miloševića krajem osamdesetih. Ideš na unitarizaciju jedne državno-pravne tvorevine koja mora biti federalna“, rekao je Milanović novinarima u Zagrebu.

On je poručio da „BiH bez Hrvata ne postoji, bez Srba kojih ima više od Hrvata, još manje“.

Milanović je oštro kritikovao  Kristijana Šmita  zbog izjave da će izbori u BiH biti održani na jesen bez obzira na uspjeh pregovora upitavši koji je onda motiv bošnjačkih predstavnika da „pregovaraju u dobroj vjeri“.

„Bošnjački političari igraju providnu igru u kojoj kupuju vrijeme“, zaključio je Milanović, koji je ocijenio da se Hrvate „gura u partnerstvo sa Dodikom“ i da im se daje „milostinja“.

On je kritikovao i hrvatsku vladu što oštrije ne reaguje na dešavanja u BiH uz ocjenu da će ponovo „hrvatske predstavnike izabrati Bošnjaci“.


Izvor: danas.rs
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog